Wooncoach helpt 55-plussers

Home > Inwoners > Nieuws > Wooncoach helpt 55-plussers

Wooncoach helpt 55-plussers

21 november 2019 - Sinds maart kunnen inwoners van Maarssen, Maarssenbroek en Tienhoven met vragen over passend wonen de hulp inschakelen van de Wooncoach Senioren Stichtse Vecht. In de periode dat de Wooncoach nu actief is in Stichtse Vecht hebben zich al 70 mensen aangemeld voor hulp en zijn de eerste drie verhuizingen een feit.

Weer comfortabel wonen

Denkt u er wel eens over of u in uw huidige woning wel comfortabel oud kunt worden? Zou verhuizen misschien beter zijn, maar weet u niet goed waar te beginnen? De Wooncoach helpt u bij het zetten van de juiste stappen. Mensen vanaf 55 jaar met een grote sociale huurwoning van Portaal of een eigen woning kunnen gebruik maken van de dienstverlening. De Wooncoach wordt uitgevoerd door deskundigen met kennis van wonen en zorg in de gemeente Stichtse Vecht en omstreken. Zij maken de juiste ‘matches’ tussen de verhuiswens en het aanbod. Stap voor stap brengen zij de woon- en zorgbehoefte in kaart en gaan op zoek naar oplossingen. Ook kan gekeken worden naar mogelijkheden om voorzieningen aan te brengen in de eigen woning. Alles met het doel dat men weer comfortabel kan wonen en leven. De dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend.

Bereikbaarheid

Kunt u hulp gebruiken bij het zetten van de juiste stappen in het verhuizen naar een passende woning? Neem dan contact op met de Wooncoach op dinsdag en woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur op telefoonnummer (06) 27 42 27 37 of (06) 27 84 90 56. U kunt ook een e-mail sturen naar: wooncoach@stade.nl.  Een brief kunt u sturen naar Stade Advies, Wooncoach Senioren Stichtse Vecht, Postbus 13124, 3507 LC Utrecht.

Vrijwilliger worden?

Het team van de Wooncoach bestaat uit professionals en vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwillige Wooncoach aan de slag te gaan? Meld je dan bij ons aan via bovenstaande telefoonnummers of e-mailadres. Meer informatie over deze vacature is te vinden op de website van de wooncoachsenioren en vrijwilligersstichtsevecht.nl.

De Wooncoach Senioren Stichtse Vecht is een initiatief van de gemeente Stichtse Vecht en woningcorporatie Portaal en is voorlopig ingesteld voor de periode van twee jaar tot 1 maart 2021.