Strook gemeentegrond kopen? Reageer voor 1 oktober

Home > Inwoners > Nieuws > Strook gemeentegrond kopen? Reageer voor 1 oktober

Strook gemeentegrond kopen? Reageer voor 1 oktober

11 september 2019 (UPDATE) - Gemeente Stichtse Vecht voert vanaf 2017 het project Grondgebruik uit. Het doel van het project Grondgebruik is het regelen van het gebruik van gemeentegrond op plekken waar dat (nog) niet was gebeurd. Ook is het voor inwoners van de gemeente mogelijk om een aanvraag in te dienen om een strook gemeentegrond aan hun tuin toe te voegen.

Gedurende het project hanteren wij een verlaagde grondprijs van € 125,- per m², voor stroken gemeentegrond met een oppervlakte tot 100 m².

Het project Grondgebruik nadert nu zijn einde.  Als u nog gebruik wilt maken van de verlaagde prijs van € 125,- per m² kunt u uw aanvraag voor aankoop van een strook gemeentegrond voor 1 oktober 2019 bij de gemeente indienen. Na het beëindigen van het project geldt de reguliere grondprijs van € 183,60 per m² weer. Na uw aanvraag beoordeelt de gemeente of de strook voor verkoop in aanmerking komt. Verkoop is alleen een mogelijkheid indien het gaat om een strook gemeentegrond die direct aan uw perceel grenst en die geen of relatief weinig functionele waarde heeft voor het publieke gebruik. Indien het bijvoorbeeld gaat om structuur- of beeldbepalend groen is verkoop niet wenselijk.

Voor meer informatie over de voorwaarden en voor het indienen van een aanvraag kunt u terecht op onze website.