Open Monumentendag bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Home > Inwoners > Nieuws > Open Monumentendag bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Open Monumentendag bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

10 september 2019 - Op zaterdag 14 september is het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in Breukelen geopend in verband met de landelijke Open Monumentendag. Het landelijk thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. U kunt van 11:00 tot 16:00 uur terecht voor gratis rondleidingen en professionele begeleiding bij archiefonderzoek op de studiezaal. Op ieder uur start een unieke rondleiding in het depot, waar u aan de hand van bouwtekeningen, archiefstukken en foto’s meer te weten komt over historische monumenten uit de streek. De studiezaal is de hele dag geopend voor archiefonderzoek naar bijvoorbeeld huis of monument uit de regio.

Het weekend van 14 en 15 september staat in het teken van Open Monumentendag. In de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en Weesp zijn meer dan dertig monumenten opengesteld en vrij toegankelijk. Dit is een fractie van het totaal aantal monumenten dat er in de gemeenten staat en heeft gestaan.

Bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen kunt u op zoek naar meer informatie over historische monumenten uit de streek. In archiefstukken van de gemeenten, documenten en bouwtekeningen, is onder andere te ontdekken hoe monumenten in de loop der jaren zijn veranderd dankzij restauratie of verbouwing(en), of wanneer er subsidie is aangevraagd bij de gemeente voor de restauratie van een monument.

Start rondleiding depot 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Archiefonderzoek op de studiezaal 11:00 - 16:00 uur