Officiële opening Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk en inkomen

Home > Inwoners > Nieuws > Officiële opening Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk en inkomen

Officiële opening Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk en inkomen

12 oktober 2017 - Vandaag is het Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk en Inkomen feestelijk geopend door de wethouders Jacqueline Koops en Warner van Vossen. Bij dit Adviespunt in de bibliotheek in Maarssenbroek kunt u elke donderdag tussen 11:00 en 13:00 uur terecht met vragen op het gebied van wonen, werk, inkomen, jeugdhulp of zorg.

Wethouder sociaal domein Jacqueline Koops: 'Soms kan een kort gesprek, een beantwoordde vraag, een doorverwijzing, tip of een vervolgafspraak om de vraag of het probleem te bespreken zo’n enorm verschil maken voor mensen, onze inwoners'.

Doel van het Adviespunt is om vragen van inwoners te beantwoorden die ze op een van deze gebieden hebben. De gemeente ziet voor zichzelf een rol weggelegd om burgers goed te informeren over het brede aanbod aan voorzieningen. Van maatschappelijk werk en buurtbemiddeling tot huishoudelijke hulp en schuldhulpverlening. Koops: “Dat doen we niet alleen met dit Adviespunt. Zo hebben we onlangs de gemeentelijke website weer stevig afgestoft en geactualiseerd, is er een zeer uitgebreide gids verschenen voor 55-plussers en mantelzorgers en kunt u zich bijvoorbeeld abonneren op de online nieuwsbrief van de gemeente, waarbij u zelf kunt aangeven over welke onderwerpen u wilt lezen. Maar we vinden naast al die papieren en digitale informatie het persoonlijke contact met onze inwoner ook enorm belangrijk! We willen als gemeente de drempel verlagen om hier vragen over te stellen en ook inwoners die digitaal minder vaardig zijn, een helpende hand reiken.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Adviespunt? Kijk dan verder op Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk & Inkomen. Op onze Facebook-pagina vindt u ook een filmpje van de opening.

Wethouders Van Vossen en Koops bij de banners van het Adviespunt