Kleurplatenactie: doe mee en ontvang een cadeautje

Home > Inwoners > Nieuws > Kleurplatenactie: doe mee en ontvang een cadeautje

Kleurplatenactie: doe mee en ontvang een cadeautje

26 november 2019 - Kinderen van gemeente Stichtse Vecht kunnen de komende weken meedoen met een leuke kleurplatenactie. Lever de kleurplaat in of stuur dit naar de gemeente en ontvang het kinderprentenboek ‘Natte voeten’ van de Klimaatjes. Meedoen kan tot en met 15 december.

Meedoen

De kleurplaat Blauwe tuinen is online te bekijken of haal een exemplaar op bij het gemeentehuis. Kleur de kleurplaat in en vul je naam, leeftijd en adres in. Maak vervolgens een foto van de kleurplaat en stuur die op naar klimaatbestendig@stichtsevecht.nl of lever de kleurplaat in op het gemeentehuis. Meedoen kan tot en met 15 december. Elke deelnemer krijgt het kinderprentenboek ‘Natte voeten’ van de Klimaatjes thuis gestuurd. Dit boek is geschikt voor kinderen tussen 4 en 7 jaar.

Natte voeten van de Klimaatjes

De Klimaatjes zijn zeven dierenvrienden die avonturen beleven waarin ze op eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe jij zelf je leefwereld fijn kunt houden. Het kinderprentenboek Natte voeten gaat over wateroverlast in de stad.

Muis en Duif wonen in de stad. Als ze na een flinke regenbui buiten willen spelen, is het overal nog nat. Ze besluiten op bezoek te gaan bij hun vrienden in het bos. 'Komen jullie ook een keer bij ons op bezoek?' vraagt Muis na afloop. De vriendjes in het bos hebben daar eigenlijk niet zo'n zin in. In het bos is de grond lekker droog en in de stad liggen overal plassen. Daar krijgen ze natte voeten van! Gelukkig weet Uil een oplossing.

Blauwe tuinen

De gemeente organiseert deze actie omdat extreem weer overlast en schade kan veroorzaken aan de tuin en woning. Hevige regenbuien kunnen de tuin blank zetten en hittegolven kunnen de tuin en woning erg opwarmen. Op de kleurplaat blauwe tuinen zijn verschillende maatregelen te zien om de tuin zo aangenaam mogelijk te houden. Leg de tuin zo groen mogelijk aan. Hierdoor kan regenwater gemakkelijk in de bodem zakken en blijft de tuin lekker koel tijdens hitte. Een vijver kan extra regenwater bergen en met een regenton kan je het regenwater hergebruiken. Groene daken en groene gevels houden het huis lekker koel bij hitte. Ook zorgen deze maatregelen voor een mooie inrichting van je tuin.

Kijk voor inspiratie en maatregelen op www.klimaatklaar.nl.

Te downloaden: