Doe mee met de Natuurwerkdag op 2 november

Home > Inwoners > Nieuws > Doe mee met de Natuurwerkdag op 2 november

Doe mee met de Natuurwerkdag op 2 november

18 oktober 2019 - Op zaterdag 2 november is het in heel Nederland Natuurwerkdag. Duizenden mensen gaan aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. In de provincie Utrecht kunnen ze terecht op ruim 40 locaties. Het thema dit jaar is biodiversiteit. Tijdens de Natuurwerkdag kunt u een bijdrage leveren om natuur in uw omgeving te helpen.

Doe mee!

De zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Tijdens de Natuurwerkdag kunt u vrijwilliger zijn voor één dag en de handen uit de mouwen steken.

Activiteiten in Stichtse Vecht

Op www.natuurwerkdag.nl is te zien welke activiteiten er zijn op 2 november. In Stichtse Vecht worden er in Kockengen, Loenen aan de Vecht en Vreeland activiteiten georganiseerd. Aanmelden kan via de contactpersonen van de locaties. De activiteiten zijn vaak in de ochtend.

Over de Natuurwerkdag

De 19e editie van de Natuurwerkdag heeft als thema biodiversiteit. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap en dieren.

RSS