Doe mee met de Nationale Recycleweek

Home > Inwoners > Nieuws > Doe mee met de Nationale Recycleweek

Doe mee met de Nationale Recycleweek

9 oktober 2019 - Gemiddeld bezit een huishouden ruim 100 elektrische apparaten. Als deze kapot gaan worden ze vaak in een kast gelegd, bij het restafval gegooid of gerecycled. In elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zitten vaak zeldzame grondstoffen die er uit teruggewonnen kunnen worden. Daarom is het belangrijk deze te recyclen.

Nationale Recycleweek  14 tot en met 21 oktober

In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen gerecycled en dit kan nog veel hoger worden! Om hier aandacht aan te geven wordt de Nationale Recycleweek georganiseerd van 14 tot en met 21 oktober 2019.
Meedoen is heel makkelijk. Gooi uw apparaten en lampen nooit weg bij het restafval, maar lever ze in. Als u dit doet tijdens de Nationale Recylceweek, ontvangt u bij de afvalscheidingsstations in Loenen aan de Vecht en Maarssen een gratis Jekko.

Gratis Jekko

Een Jekko is een praktische inzamelbox voor thuis. Met de Jekko kunt u kleine elektrische apparaten, kapotte (spaar)lampen en lege batterijen netjes op één centrale plek bewaren. Als de losse bakjes vol zijn kunt u ze afzonderlijk of tegelijk makkelijk meenemen naar een supermarkt, bouwmarkt of het afvalscheidingsstation. Daar staan Wecycle inzamelbakken waar u de bakjes kunt legen. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen.

Doe mee!

Heel Holland Recyclet organiseert een grote radiocampagne en van 14 t/m 21 oktober vieren we dus de Nationale Recycleweek! Doet u ook mee? Hoeveel apparaten en lampen liggen bij u thuis klaar om gerecycled te worden?
 

RSS