Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Kerstvakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk!

  17 december 2019 - Ga je met de feestdagen Kerst bij familie vieren of op wintersport? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk! Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar zelf kunt u veel doen om de kans te verkleinen.

 • GroenLinks uit de coalitie

  5 december 2019 - De VVD, het CDA en de PvdA in de gemeente Stichtse Vecht zijn tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende draagvlak is om de samenwerking met GroenLinks voort te zetten. Daarover hebben de 3 fractievoorzitters van deze coalitiepartijen vandaag een gezamenlijke verklaring uitgegeven. De 3 overgebleven coalitiepartijen reflecteren de komende tijd op de ontstane situatie.

 • Gegevens huishoudelijke hulp inwoners onbedoeld openbaar

  Vrijdag 1 november 2019 - De gemeente vindt het belangrijk om zorgvuldig met data en informatie om te gaan en steeds meer datagestuurd te werken. Dat helpt de besluitvorming en onze dienstverlening richting inwoners. Privacy en AVG regelgeving worden bij het werken met data met grote zorgvuldigheid benaderd. Binnen een nieuw en onbekend gebied worden helaas ook fouten gemaakt. 

 • 26 oktober: Nacht van de Nacht

  23 oktober 2019 - Zaterdag 26 oktober 2019 doet Nederland massaal het licht uit tijdens Nacht van de Nacht. Gemeente Stichtse Vecht doet hier aan mee. We doven of dimmen tijdens deze 15e Nacht van de Nacht de lichten van het gemeentekantoor, Boom & Bosch en diverse andere gemeentelijke gebouwen. Helpt u ook mee om lichtvervuiling in Nederland te verminderen?

 • Bezoek een duurzaam huis op 2 of 9 november

  22 oktober 2019 - Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Een zonneboiler aanschaffen of toch even aankijken tot er iets nieuws op de markt komt? Wachten op een wijkaanpak, of kunt u zelf al beginnen? Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen.

 • Doe mee met de Natuurwerkdag op 2 november

  18 oktober 2019 - Op zaterdag 2 november is het in heel Nederland Natuurwerkdag. Duizenden mensen gaan aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. In de provincie Utrecht kunnen ze terecht op ruim 40 locaties. Het thema dit jaar is biodiversiteit. Tijdens de Natuurwerkdag kunt u een bijdrage leveren om natuur in uw omgeving te helpen.

 • Evenement organiseren in 2020

  17 oktober 2019 - Wilt u een evenement organiseren in 2020? Laat het ons dan weten vóór 15 november 2019. Om de inzet van mensen en middelen te kunnen inplannen is het voor de gemeente en de hulpdiensten belangrijk om vooraf te weten waar en wanneer evenementen plaatsvinden. 

 • Inloopavond Mobiliteitsonderzoek Maarssenbroek goed bezocht

  16 oktober 2019 - Donderdag 10 oktober was er een inloopavond in winkelcentrum Bisonspoor, over het mobiliteitsonderzoek Maarssenbroek. Dit onderzoek is uitgevoerd om te laten zien hoe meerdere ontwikkelingen in Maarssenbroek het verkeer beïnvloeden. Zo'n 60 inwoners zijn langs geweest en hebben vragen kunnen stellen over het onderzoek.

 • Doe mee met de Nationale Recycleweek

  9 oktober 2019 - Gemiddeld bezit een huishouden ruim 100 elektrische apparaten. Als deze kapot gaan worden ze vaak in een kast gelegd, bij het restafval gegooid of gerecycled. In elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zitten vaak zeldzame grondstoffen die er uit teruggewonnen kunnen worden. Daarom is het belangrijk deze te recyclen.

 • Subsidie voor afkoppelen van regenwater/groene daken

  9 oktober 2019 - Vanaf 1 januari 2020 kan subsidie worden aangevraagd voor het afkoppelen van daken. Afkoppelen van daken betekent dat u door een maatregel aan uw regenwaterafvoer ervoor zorgt dat dit water niet meer via het vuilwaterriool wordt afgevoerd.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Marianne Thieme uit Maarssen

  8 oktober 2019 - Op dinsdag 8 oktober heeft de voorzitter van de Tweede Kamer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marianne Thieme. Thieme ontving de onderscheiding in verband met  het beëindigen van haar Tweede Kamer lidmaatschap van de Partij voor de Dieren. De uitreiking vond plaats bij de Tweede Kamer in Den Haag. 

 • Week van de Veiligheid 7 t/m 13 oktober 2019

  3 oktober 2019 - Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie in deze week van 7 tot en met 13 oktober 2019 activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Binnenkort verschijnt de veiligheidskrant, waarin meer informatie is te vinden over alle thema’s die met Veiligheid te maken hebben.

 • Rijksbijdrage voor klimaatbestendige wijken in de regio Utrecht

  26 september 2019 - Wethouder Linda van Dort en haar collega-wethouders uit de gemeente Houten, Nieuwegein, Utrecht en Zeist tekenden maandag een bestuursovereenkomst met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Daarin legden zij de afspraken vast die samenhangen met de eerder toegezegde rijksbijdrage van €802.000,- voor de aanpak van 5 klimaatbestendige wijken in de regio Utrecht. 

 • Dit weekend afsluiting hoofdrijbaan A2 tussen Maarssen en Leidsche Rijntunnel

  20 september 2019 - Vrijdag 20 september (19:00 uur) tot maandag 23 september (05:00 uur) zijn er werkzaamheden op de A2 tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel, in de richting van Utrecht. 

 • Collectieve zorgverzekering voor minima vanaf 2020 via DSW

  19 september 2019 - De collectieve zorgverzekering die de gemeente haar inwoners met een laag inkomen biedt, loopt vanaf 2020 via DSW Zorgverzekeraar. De huidige zorgverzekeraar Menzis gaf eerder al aan niet door te willen gaan. DSW Zorgverzekeraar zal de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering zoveel mogelijk op hetzelfde niveau houden als Menzis.

 • Mijn Huis: online hulp voor energiebesparen

  9 september 2019 - Op Jouw Huis Slimmer, het energieloket van 15 gemeenten in de regio Utrecht, is Mijn Huis online gegaan. Mijn Huis is de online hulp voor energiebesparing en verduurzamen van de woning. Met Mijn Huis kunnen bewoners zelf bespaarkansen ontdekken.

 • Slimme Bandenpomp bij McDonald's Breukelen

  5 september 2019 - De slimme Bandenpomp is verplaatst van parkeergarage P2 Bisonspoor naar het terrein van McDonald's in Breukelen. Door de pomp centraler in de gemeente te zetten, kan hij door meer inwoners gebruikt worden.

 • Dit weekend hoofdrijbaan A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen richting Amsterdam afgesloten

  5 september 2019 - Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen in de richting van Amsterdam. Doorgaand verkeer is mogelijk en gaat via de parallelweg. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. 

 • Reageer op ontwerpen van project Toekomst N201

  15 augustus 2019 - De N201 vormt al jaren het grootste doorstromingsknelpunt in de provincie Utrecht. Het programma Toekomst N201, geleid door Provincie Utrecht, moet daar verandering in brengen. In juli 2019 zijn schetsontwerpen en aanvullende maatregelen besproken, die mogelijk een oplossing bieden voor de 7 knelpunten op het traject tussen Amstelhoek en Vreeland. 

 • Frank Halsema nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

  13 augustus 2019 - Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris Stichtse Vecht. Frank wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. De unanieme voordracht van de selectiecommissie is hiermee overgenomen. De waarnemingsperiode duurt 1,5 jaar. 

 • Incident datalek e-mailadressen

  13 augustus 2019 - Op dinsdag 6 augustus 2019 verstuurde gemeente Stichtse Vecht een e-mail naar 175 inwoners. In die mail nodigden we hen uit voor een klanttevredenheidsonderzoek, naar aanleiding van hun afspraak bij de gemeente. Per ongeluk waren in deze mail de e-mailadressen van alle ontvangers zichtbaar. Er is geprobeerd de e-mail in te trekken. Dit leidde tot nog een
  e-mailbericht, waarin alle e-mailadressen zichtbaar waren. We ondernemen actie om zulke vergissingen in de toekomst te voorkomen.

 • Werk aan de weg Vreeland: Hijswerkzaamheden Boterweg

  12 augustus 2019 - De Boterweg in Vreeland wordt op dinsdag 13 augustus (7:00 - 9:00 uur) en vrijdag 16 augustus
  (7:00 uur - 16:00 uur) tijdelijk afgesloten. Een mobiele hijskraan staat op de weg om materialen over een woning heen te takelen. 

 • Aanvullende maatregelen Wethouder D.M. Plompbrug Oud-Zuilen

  1 augustus 2019 - In juni is de Wethouder D.M. Plompbrug met verkeersborden afgesloten voor zwaar verkeer (meer dan 3500 kg). Omdat er nog steeds zwaar verkeer over de Plompbrug rijdt, zijn barriers aan weerszijde van de brug geplaatst. Ook zullen we later nog een verkeerscamera plaatsen. 

 • Archiefmateriaal gezocht

  4 april 2019 - Gemeente Stichtse Vecht doet mee met een landelijk initiatief van het Nationaal Archief om periodiek lokale hotspots aan te wijzen, waarvan we naast ons eigen gemeentearchief ook particulier archief over willen verzamelen. Om op die manier een volledig beeld te behouden van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. De hotspots van gemeente Stichtse Vecht uit 2017 en 2018 zijn vastgesteld.

RSS