Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Werk aan de weg Maarssen: vernieuwing straatwerk rotonde

  15 juli 2019 - Van 16 juli 7:00 uur tot 19 juli 16:00 uur is een deel van de Maarsseveensevaart afgesloten. Dit is vanwege de vernieuwing van het straatwerk op de rotonde.

 • Groot onderhoud Zuilense Ring: 23 - 26 augustus

  15 juli 2019 - Er heeft groot onderhoud plaatsgevonden aan 3 viaducten in de N230, Zuilense Ring, in opdracht van de provincie Utrecht. Het groot onderhoud betrof het vervangen van de voegovergangen van de viaducten. Voor de werkzaamheden was het nodig om rijbanen af te sluiten. Het laatste werk vindt plaats in het weekend van 23-26 augustus. Er hoeft geen rijbaan te worden afgesloten. Het verkeer kan langs het werk rijden.

 • Strook gemeentegrond kopen? Reageer voor 1 oktober

  11 juli 2019 - Gemeente Stichtse Vecht voert vanaf 2017 het project Grondgebruik uit. Het doel van het project Grondgebruik is het regelen van het gebruik van gemeentegrond op plekken waar dat (nog) niet was gebeurd. Ook is het voor inwoners van de gemeente mogelijk om een aanvraag in te dienen om een strook gemeentegrond aan hun tuin toe te voegen.

 • Verkeersomleidingen dancefestival Ultrasonic

  11 juli 2019 - Op zaterdag 13 juli is het jaarlijkse dancefestival Ultrasonic. Dit wordt gehouden op het strandbad van de Maarsseveense Plassen in Maarssen tussen 12:00 en 23:00 uur. Tijdens het evenement zijn er ook wegafsluitingen door werkzaamheden van de Provincie aan de Zuilense Ring en Rijkswaterstaat aan de A2. Bezoekers van het festival die vanaf de A2 de Zuilense Ring willen oprijden worden via de A-wegen, namelijk A2, A12, A27 en de N230 (Zuilense Ring) omgeleid door middel van bebording. Op en rond het evenementterrein worden verkeersregelaars ingezet.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Maarten J. van Dijk

  10 juli 2019 - Oud-raadslid Maarten van Dijk van gemeente Stichtse Vecht heeft op 9 juli tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Van Dijk heeft de  onderscheiding gekregen omdat hij ruim 12 jaar raadslid is geweest voor de Partij van de Arbeid. Op 5 maart 2019 heeft hij voor de Partij van de Arbeid plaatsgenomen in het college van burgemeester en wethouders. Van Dijk mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt.

 • Stichtse Vecht op zoek naar nieuwe gemeentesecretaris

  9 juli 2019 - Gemeente Stichtse Vecht gaat op zoek naar een waarnemend gemeentesecretaris voor een periode van 1,5 jaar. De huidige gemeentesecretaris Annette van Hussel maakt een overstap als directeur van het Projectmanagementbureau van gemeente Amsterdam. Er wordt gekozen voor een waarnemend secretaris zodat de nieuwe burgemeester, die begin 2020 zal starten, een oordeel kan vormen over de gewenste profiel voor de definitieve invulling van de functie van gemeentesecretaris.

 • Duidelijke taal van de gemeente

  4 juli 2019 - Ruim 60 belangstellenden mochten we afgelopen dinsdag 2 juli verwelkomen op onze inspiratiesessie over Duidelijke Taal. We organiseerden deze bijeenkomst omdat we het belangrijk vinden om duidelijke taal te spreken en te schrijven. Zo kunnen we de klanten zo goed mogelijk helpen.

 • Meld u aan voor de Midzomerbijeenkomst!

  Voor de vierde keer organiseert gemeente Stichtse Vecht de Midzomerbijeenkomst. Op donderdag 11 juli, van 17:30 – 20:00 uur in park Goudestein te Maarssen. Als inwoner, vereniging of ondernemer van de gemeente bent u van harte welkom. Meld u alstublieft uiterlijk 8 juli hiervoor aan.

 • Merle Schweppe is de nieuwe kinderburgemeester

  4 juli 2019 - Merle Schweppe uit Breukelen volgt Britt Klomp op als kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Het tienjarige meisje kreeg 45,6 procent van de stemmen. In totaal zijn gisteren bij de online verkiezingen 1.797 geldige stemmen uitgebracht. Ole Roelofs behaalde 34,3 procent van de stemmen en Irene Tennekes kreeg 19,1 procent van de stemmen.

 • Gemeente en politie vragen hulp inwoners bij voorkomen auto- inbraken

  4 juli - De politie en gemeente Stichtse Vecht roepen de hulp in van inwoners in Breukelen. De hulp van inwoners wordt ingeroepen om meer auto-inbraken te voorkomen. Inwoners met een “niet pluis-gevoel” worden gevraagd alarm te slaan wanneer zij bijvoorbeeld mensen zien rondhangen bij auto’s.

 • Campagne Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2019 van start

  4 juli 2019 - Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met Gilde Stichtse Vecht en de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Inmiddels heeft het Gilde de oproep om te nomineren verstuurd naar de vele vrijwilligersorganisaties in onze gemeente.

 • Eikenprocessierups: bestrijding en tips

  19 juni 2019 - De behaarde eikenprocessierups -de larve van een nachtvlinder- komt dit jaar veel meer voor. De gemeente neemt maatregelen en heeft tips.  

 • Werk aan de weg: Loenen aan de Vecht

  Op 11 en 12 juli, tussen 7 en 16u wordt de Dorpsstraat, tussen de Bredestraat en Cronenburgherlaan, afgesloten vanwege het hijsen van bouw- en tuinmaterialen. 

 • Werkzaamheden A2 28 juni - 1 juli

  27 juni 2019 - Aankomend weekend (vrijdag 28 juni 19:00 uur tot maandag 1 juli 05:00 uur) voert Rijkswaterstaat voor het vierde weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. In dit weekend zijn er tussen Breukelen en Maarssen minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer in verband met de werkzaamheden.

 • Stichtse Vecht behoudt opnieuw de NVVK-certificering voor schuldhulpverlening

  27 juni 2019 - Vandaag heeft wethouder Maarten van Dijk het team schuldhulpverlening gefeliciteerd met het opnieuw behalen van de zogenaamde NVVK-certificering.

 • Vul de enquête energieloket Jouw Huis Slimmer in

  26 juni 2019 - Voor bewoners uit de regio Utrecht die energie willen besparen maar door de bomen het bos niet meer zien, is een jaar geleden het energieloket Jouw Huis Slimmer ingericht. Het loket is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich kunnen oriënteren op mogelijkheden om energie te besparen.

 • Veilig zwemmen: controleer de plek via zwemwater.nl

  26 juni 2019 - Een frisse duik: heerlijk met de stijgende temperaturen. Maar niet overal is het zwemwater veilig en schoon. Zwemwater van slechte kwaliteit vergroot de kans op huid-, maag- en darmklachten.

 • Samenwerkingsovereenkomst Kleine Landschap Elementen ondertekend

  20 juni 2019 - Wethouder Van Dijk heeft op maandag 17 juni de samenwerkingsovereenkomst aanleg kleine landschapselementen ondertekend op de thuisbasis van Landschap Erfgoed Utrecht, huize Oostbroek in De Bilt. De proef wordt nog twee jaar voortgezet en uitgebreid met meer partijen.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook

  20 juni 2019 - Vanaf zondag 23 juni 11:00 uur tot nader order zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht vraagt bezoekers van De Strook op de fiets te komen.

 • Wegwerkzaamheden A2 rondom Breukelen

  19 juni 2019 - Het asfalt op de A2 is hard toe aan vervanging. De komende tijd voert Rijkswaterstaat meerdere werkzaamheden uit.

 • Nachtelijke werkzaamheden Breukelen

  19 juni 2019 - Deze week (17 t/m 23 juni) werkt Rijkswaterstaat 's avonds en ’s nachts aan de viaducten bij de aansluiting Breukelen in de richting van Utrecht. Weggebruikers hebben weinig last van de werkzaamheden.

 • Pasfotoautomaat gemeentekantoor kapot

  18 juni 2019 -  Op het moment is de pasfotoautomaat in het gemeentekantoor kapot.

 • Werk aan de weg Maarssen: herbestrating drempel

  18 juni 2019 - Op 26 juni wordt van 7:00 t/m 16:00 uur de drempel in de rondweg van Reigerskamp herbestraat.

 • Campagne 'Vrijwilligers zijn helden'

  18 juni 2019 - Vrijwilligers zijn helden! Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht. Doel is om alle vrijwilligers uit de gemeente in het zonnetje te zetten voor hun belangeloze inzet. De campagne duurt van 24 tot 30 juni 2019.

 • Maatschappelijke organisaties blijven papier inzamelen

  13 juni 2019 - Sinds 2014 wordt oud papier en karton in onze gemeente opgehaald door vrijwilligers van de stichting Inzameling Oud Papier Stichtse Vecht. De deelnemende verenigingen, scholen en kerken krijgen hiermee een financieel steuntje in de rug. Inmiddels is het een succes te noemen en zijn er 680 vrijwilligers die in Stichtse Vecht actief helpen bij de papierinzameling. Wethouder Van Dort heeft op 12 juni 2019 samen met de heer De Graaf en mevrouw Van der Neut van de Stichting Inzameling Oud Papier Stichtse Vecht de handtekening gezet en zo de overeenkomst verlengd met vijf jaar.

 • Lintjesregen 2020: aanvragen voor 1 juli 2019

  13 juni 2019 - Burgemeester van Mastrigt heeft op 26 april jl. tien Koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken aan mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor de gemeenschap in Stichtse Vecht. Een mooie blijk van erkenning en een gewaardeerd gebaar. Ook in 2020 worden weer lintjes uitgereikt. Kent u iemand die ook een lintje verdient? U kunt deze persoon voordragen bij de gemeente.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Lift uw leven en ga opgeruimd de zomer in!

  7 juni 2019 - Beter met uw geld omgaan of een beetje gezonder leven? Misschien wat meer rust en tijd nemen? Wilt u leren uw post en administratie goed te ordenen? Leef Maatschappelijke Dienstverlening heeft twee interessante groepen die u hierbij kunnen helpen.

 • Vind handige tuintips op klimaatklaar.nl

  6 juni 2019 - De nieuwe website www.klimaatklaar.nl helpt iedereen aan handige tuintips voor een groenere en watervriendelijkere tuin. Hebt u een tuin, voortuin of dakterras? Groot of klein, iedereen kan iets aan ‘vergroening’ doen in zijn omgeving. En het is vaak makkelijker dan gedacht. Uw huis ziet er niet alleen leuker uit, uw omgeving is ook beter beschermd tegen wateroverlast en –schade, hitte en droogte.

 • Bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor onherroepelijk

  6 juni 2019 - Dinsdag 5 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan P2 en P3 Bisonspoor vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan heeft van 10 april tot en met 22 mei voor beroep ter inzage gelegen. Er is geen beroep of verzoek om een voorlopige voorziening aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 • Vastgesteld wijzigingsplan ‘Tuinbouwweg 7’ in Maarssen ter inzage

  28 mei 2019 - Het wijzigingsplan ‘Tuinbouwweg 7’ in Maarssen is op 17 mei door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

 • Regionaal Huurteam Utrecht van start

  28 mei 2019 - Per 1 juni 2019 start Regionaal Huurteam Utrecht. Huurders die bij een particuliere verhuurder woonruimte huren in de gemeenten De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Zeist kunnen een beroep doen op Regionaal Huurteam Utrecht.

 • Pilot waterschap aangepast maaien sloten in Maarssenbroek

  22 mei 2019 - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de waterplanten in de sloten van Maarssenbroek aangepast maaien.

 • Drukte bij telefooncentrale gemeente

  22 mei 2019 - Vandaag is het erg druk met telefoontjes naar de gemeente. Het kan voorkomen dat u even moet wachten voor u iemand aan de lijn krijgt.

 • Gezocht: nieuwe kinderburgemeester

  16 mei 2019 - Gemeente Stichtse Vecht zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Aan het einde van het schooljaar 2018/19 zit de taak van kinderburgemeester Britt Klomp erop. Wil jij haar opvolger worden en een schooljaar lang opkomen voor de belangen van kinderen in Stichtse Vecht? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester. Alle kinderen die na de zomervakantie, dus in schooljaar 2019/20, in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden.

 • Locatiekeuze fusiepost brandweerpost Tienhoven – Westbroek

  16 mei 2019 - Afgelopen maanden is gezocht naar een nieuwe locatie voor de fusiepost van brandweer Tienhoven – Westbroek. Twee locaties kwamen naar voren; één is eigendom van Natuurmonumenten en één is van een particuliere eigenaar.

 • Storing opgelost, gemeente weer telefonisch bereikbaar

  10 mei 2019 - De grote landelijke telefoonstoring waar onze gemeente ook last van had is opgelost. De gemeente is telefonisch weer bereikbaar (vandaag nog tot 17:00 uur).

 • Subsidie voor innoverende agrariërs in Stichtse Vecht

  2 mei 2019 - Bent u agrariër in Stichtse Vecht en werkt u aan een leefbaar, kwalitatief en innovatief platteland? Dan kunt u een subsidieaanvraag indienen bij de provincie Utrecht! Vanaf 27 mei om 9.00 uur stelt de provincie 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor Utrechtse agrariërs die willen vernieuwen, verduurzamen en innoveren.

 • Rioolwerkzaamheden en reconstructie Herenweg / Gageldijk Maarssen

  26 april 2019 (update) - Vanaf 23 april 7:00 uur tot en met naar verwachting 31 maart 2020 wordt zowel de Herenweg als de Gageldijk in fases afgesloten.

 • Wilt u contact met de gemeente? Mail dan!

  23 april 2019 - Door omstandigheden is de gemeente vandaag telefonisch niet goed bereikbaar.

 • Werk aan de weg Maarssen: Om en om regeling Dr. Plesmanlaan

  23 april 2019 - Op dinsdag 30 april wordt er van 7:30 tot 17:00 uur op de Dr. Plesmanlaan tussen de M.A. de Ruyterstraat en de Jan van Galenstraat een tijdelijke om- en om regeling voor verkeer ingezet. Dit vanwege werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk waarbij een verdeelkast wordt geplaatst.

 • Werkzaamheden A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel vanaf 8 april

  9 april 2019 - Op maandag 8 april startte het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden tussen mei en september plaats. Tijdens de werkzaamheden zijn minder rijstroken beschikbaar en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Naar verwachting is het werk in september afgerond.

 • Archiefmateriaal gezocht

  4 april 2019 - Gemeente Stichtse Vecht doet mee met een landelijk initiatief van het Nationaal Archief om periodiek lokale hotspots aan te wijzen, waarvan we naast ons eigen gemeentearchief ook particulier archief over willen verzamelen. Om op die manier een volledig beeld te behouden van belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. De hotspots van gemeente Stichtse Vecht uit 2017 en 2018 zijn vastgesteld.

 • Volg ons live-blog over de verkiezingen

  20 maart 2019 - Vandaag vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. Via ons live-blog blijft u op de hoogte hoe de verkiezingen in Stichtse Vecht verlopen.

 • Werk aan de weg Nigtevecht: Aanleg nieuwe wateraansluiting

  18 maart 2019 - Op donderdag 21 maart wordt de Vreelandseweg ter hoogte van huisnummer 47a afgesloten, voor een nieuwe wateraansluiting. Dit duurt van 7:00 tot 17:00 uur.

 • Nieuw in Stichtse Vecht: de Wooncoach Senioren

  5 maart 2019 - Bent u woonachtig in Maarssen, Maarssenbroek of Tienhoven in een grote sociale huurwoning of in het bezit van een eigen woning? En heeft u wel eens gedacht dat de woning niet meer zo geschikt is en niet meer past bij uw wensen en behoeften? Maar ziet u op tegen het vooruitzicht om te verhuizen of u weet niet goed hoe u moet beginnen? De Wooncoach kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Deze dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend en is mogelijk gemaakt door woningcorporatie Portaal en gemeente Stichtse Vecht voor de duur van (voorlopig) twee jaar tot 1 maart 2021.

 • Belastingaanslag 2019

  19 februari 2019 - De belastingaanslagen van Belastingen SWW met daarin de Waardering onroerende zaken (WOZ) en gebruikersbelasting (afvalstoffenheffing en rioolheffing) zijn verstuurd.

RSS