Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • 14 december: gemeentekantoor gesloten vanaf 14:00 uur

  13 december 2017 - Donderdag 14 december is het gemeentekantoor vanwege een interne bijeenkomst gesloten vanaf 14:00 uur. U kunt na 14:00 uur dus niet langskomen om bijvoorbeeld een eerder aangevraagd reisdocument of een gehandicaptenparkeerkaart af te halen.

 • Informatiekrant in de brievenbus èn online

  12 december 2017 - Houd uw brievenbus in de gaten. Want deze week wordt de Informatiekrant Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen huis-aan-huis verspreid bij alle huishoudens (uitgezonderd huizen met een nee/nee sticker op de brievenbus). In deze krant vindt u praktische informatie, interviews, tips en nog veel meer. De krant is ook online beschikbaar met extra’s in de vorm van filmpjes en andere aanvullingen: online informatiekrant over Jeugdhulp, Wmo,  Werk en Inkomen.

 • Gladheidbestrijding in Stichtse Vecht

  11 december 2017 - Het is glad buiten. Wees voorzichtig op de weg. Gemeente Stichtse Vecht bestrijdt de gladheid door het strooien van natzout en door het wegschuiven van de sneeuw. Hierbij worden eerst de hoofdroutes, de busroutes, wegen nabij scholen en centra voor ouderen, en de doorgaande fietspaden onder handen genomen. Als deze routes onder controle zijn, wordt er ook op secundaire wegen gestrooid en geschoven.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning in Stichtse Vecht

  10 december - Heeft u hulp of zorg nodig, maar weet u niet precies welke zorg, of hoe u dat moet aanvragen? Wilt u advies of informatie over uw situatie of hulpvraag? Wilt u dat er iemand aanwezig is bij het keukentafelgesprek met de gemeente? Dan kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

 • Brandveilige feestdagen

  11 december 2017 - De kerst is een tijd van gezelligheid. In deze donkere dagen ziet het er sfeervol uit als er wat kaarsjes branden in huis. Zaken als kerstversieringen, fonduestellen en kerstbomen verhogen bij verkeerd gebruik het brandgevaar. Lees daarom deze tips van de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

 • Veilig Thuis: 0800 - 2000

  12 december 2017 - Veilig Thuis is er voor iedereen die hulp nodig heeft wanneer het thuis niet veilig is: kinderen, volwassenen, ouderen, familie, buren en andere omstanders. Veilig Thuis is er niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor degenen die merken dat ze soms hun woede niet onder controle hebben. Zonder hulp van buitenaf is het vaak moeilijk om daar iets aan te doen.

 • Regelmatig in de file? Neem een OV-dag!

  1 november 2017 - Probeer het openbaar vervoer (OV) uit én ga voor leuke cadeaus, kortingen of loterijprijzen! Ontvang €20,- voor uw eerste OV-dagen.

 • Uw gegevens in de Basisregistratie Personen

  7 december 2017 - In de Basisregistratie Personen (BRP: de officiële naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woont. Het gaat hierbij niet alleen om adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook om gegevens over een eventueel huwelijk, nationaliteit, ouders en kinderen. Deze gegevens worden veelal automatisch verstrekt aan overheidsinstanties en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen zoals pensioenfondsen, voor zover dat noodzakelijk is voor de uitvoering van hun wettelijke taken. Welke informatie aan deze instanties mag worden verstrekt, wordt bepaald door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Vanaf 15 december: 24 uur gratis fiets stallen bij station Maarssen

  7 december 2017 - Station Maarssen krijgt een moderne zelfservice fietsenstalling. De nieuwe stalling heeft diverse voordelen voor reizigers: de stalling is elke eerste 24 uur gratis, de entree heeft transparante toegangsdeurtjes en reizigers kunnen makkelijk en snel in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Ook voor de OV-fiets kan de reiziger er terecht.

 • Leer reanimeren en word burgerhulpverlener

  7 december 2017 - Hoe meer burgerhulpverleners, hoe groter de kans dat iemand na een hartstilstand snel en goed wordt gereanimeerd. En dat hij of zij overleeft. Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht organiseert hiervoor reanimatiecursussen.

 • Informatiekrant in de brievenbus én online

  7 december 2017 - Houd uw brievenbus in de gaten. Want vanaf volgende week wordt de Informatiekrant Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen huis aan huis verspreid bij alle huishoudens (uitgezonderd huizen met een nee/nee sticker op de brievenbus). In deze krant vindt u praktische informatie, interviews, tips en nog veel meer. De krant is vanaf volgende week ook online beschikbaar met extra’s in de vorm van filmpjes en andere aanvullingen.

  Lees meer over informatiekrant in de brievenbus én online

 • Stem op Parkpodium Boom & Bosch en Vincent Stapper

  7 december 2017 - Gemeente Stichtse Vecht heeft vandaag, op de nationale Vrijwilligersdag, de vrijwilligersgroep Parkpodium Boom & Bosch en vrijwilliger van het jaar Vincent Stapper, officieel genomineerd voor de landelijke Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen. Deze prijzen worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligers(organisaties). De door Stichtse Vecht genomineerden zijn de winnaars van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2017.

  Lees meer over stem op Parkpodium Boom & Bosch en Vincent Stapper

 • Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen

  6 december 2017 - 21 organisaties, waaronder gemeente Stichtse Vecht, hebben hun handtekening gezet om de Oostelijke Vechtplassen klaar te maken voor de toekomst. De Oostelijke Vechtplassen worden ontwikkeld tot een aantrekkelijk en toegankelijk gebied waar mensen graag wonen, werken en recreëren en waar - door een verbetering van de waterkwaliteit - recreatie en natuur goed samengaan en elkaar versterken. Het is het begin van een groot aantal projecten die het gebied in Noord-Holland en Utrecht in tien jaar klaar moeten maken voor de toekomst. De ondertekenaars investeren ruim 77 miljoen euro in het gebied.

  Lees meer over aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen.

 • Uitbreiding subsidie voor praktijkondersteuner jeugd GGZ

  1 december 2017 - De gemeente stelt extra geld beschikbaar voor een ondersteuner die de huisarts bijstaat in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd (jeugd GGZ). Deze jeugd GGZ-praktijkondersteuner houdt kantoor in de huisartsenpraktijk. Zo kan de cliënt snel worden geholpen en hoeft de huisarts niet (zelf) door te verwijzen naar een specialistische hulpverlener zoals een psycholoog. 

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • Inspiratiesessie: 'Leuk contact met jouw klant doet wonderen'

  30 november 2017 - Donderdag 7 december organiseert gemeente Stichtse Vecht een inspiratiesessie over het onderwerp ‘Leuk’. Feike Cats, expert en spreker klantgerichtheid, verzorgt de inspiratiesessie voor medewerkers van de gemeente, inwoners en ondernemers. De bijeenkomst is van 15.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen.

  Lees meer over inspiratiesessie: 'Leuk contact met jouw klant doet wonderen'

 • Bladkorven in de wijk - helpt u mee?

  30 november 2017 - Helpt u mee met het bladvrij maken van uw wijk? Op verschillende plaatsen in de gemeente zijn bladkorven geplaatst waar u het opgeveegde bladafval in kwijt kunt. De bladkorven staan op plekken waar veel bomen staan met grote en slecht verteerbare bladeren, en waar een vrachtwagen makkelijk bij kan om de korven weer te legen. Let op, om het bladafval in de korven goed te kunnen verwerken is het belangrijk dat er geen takken of ander grof tuinafval in de korven wordt gedaan.

 • Snoeiwerkzaamheden bomen grotendeels afgerond

  30 november 2017 - De snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht zijn grotendeels afgerond. In Maarssen, Oud-Zuilen, Tienhoven en Kockengen is nog een aantal bomen niet gesnoeid. Voor deze bomen is een aparte 'klimploeg' nodig, om alle takken te kunnen bereiken. De klimploeg start begin 2018 met zijn snoeironde. We houden u op de hoogte van de planning van deze werkzaamheden. In totaal zijn er nu bijna 4.500 bomen gesnoeid.

 • Interactieve bijeenkomst Routekaart Klimaatneutraal Stichtse Vecht 2030

  30 november 2017 - Gemeente Stichtse Vecht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. De gemeente is nu volop bezig om aan deze opgave handen en voeten te geven. Als eerste stap wordt een routekaart opgesteld. De routekaart geeft aan wat de opgave is en wat er moet gebeuren om de ambitie te realiseren. De gemeente kan dat zeker niet alleen. Ook uw hulp is nodig. Om input op te halen en iedereen erbij te betrekken is op 15 november 2017 een bijeenkomst georganiseerd voor inwoners, ondernemers en strategische partners zoals woningbouwverenigingen, waterschappen, STEDIN, Energiecoöperatie 2030 NU, Duurzame Vecht. De avond werd druk bezocht. Ongeveer 70 personen waren aanwezig om mee te denken en vooral om mee te doen.

 • Verlichtingsactie onder scholieren op Breukelse Zandpad

  30 november 2017 - Donderdag 30 november 2017 vond vroeg in de ochtend een verlichtingsactie plaats van gemeente,  politie en Veilig Verkeer Nederland. Fietsende scholieren zonder licht op het Zandpad in Breukelen werden gecontroleerd en bewust gemaakt van hoe belangrijk het is om fietsverlichting te hebben. Dit gebeurde in het kader van de fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op”.  Ook wethouder verkeer deed mee aan de actie.

  Lees meer over verlichtingsactie onder scholieren op Breukelse Zandpad

 • Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert

  29 november 2017 - Maandag 4 december zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

 • Meld uw evenement aan bij de VVV

  29 november 2017 - Organiseert u een evenement in Stichtse Vecht? U kunt het gratis aanmelden bij de website van VVV Stichtse Vecht. Grote en kleine evenementen zijn welkom, als ze maar toegankelijk zijn voor een breed publiek. Ga hiervoor naar http://www.vvvgooivecht.nl/nl/handig-te-weten/evenementen-aanmelden.

 • Bibliotheek Breukelen wordt leercentrum Seniorweb

  29 november 2017 - Ingrid Kock (manager PC Hulp en Leercentra van Seniorweb) en Eric de Haan (directeur bibliotheek AVV) ondertekenden op 27 november de samenwerkingsovereenkomst leercentra. Bij de ondertekening was wethouder Linda van Dort aanwezig.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer J. (Co) de Wildt

  28 november 2017 - Dinsdag 28 november heeft de heer J. (Co) de Wildt uit Maarssen uit handen van burgemeester Marc Witteman een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens een jubileumreceptie in de dorpskerk in Oud-Zuilen.

 • Dé gids voor 55-plussers in Stichtse Vecht

  27 november 2017 - De 55-plusser van vandaag is meestal gezond en mondig. Ze gaan naar hun werk of zetten zich actief in als vrijwilliger. De meeste 55-plussers willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. De gemeente stimuleert dat. Ook bij inwoners die hulp nodig hebben kijken we wat iemand nog zélf kan doen. Niet betuttelen maar mensen helpen en stimuleren om op eigen benen te staan waarbij ze hun eigen keuzes kunnen maken en hun eigen leven leiden.

 • Op zoek naar een (nieuwe) sportclub?

  27 november 2017 - Bent u op zoek naar een (nieuwe) sportclub, of wilt u weten of u een tegemoetkoming kunt krijgen voor de clubcontributie? Met al uw vragen of sport en bewegen in Stichtse Vecht kunt u terecht bij Sportpunt Stichtse Vecht.

 • Nog makkelijker online producten aanvragen

  24 november 2017 - Gemeente Stichtse Vecht breidt haar online dienstverlening verder uit. Wij maken het u steeds makkelijker om online met enkele muisklikken producten en diensten van ons af te nemen. Gewoon thuis op de bank, op uw werk of in de sportschool. Net wanneer het u uitkomt. Om u nog sneller van dienst te kunnen zijn, hebben we dit jaar verschillende nieuwe, eenvoudige formulieren gebouwd waarmee u een groot aantal producten kunt aanvragen.

 • Regiogemeenten stellen coördinator aan tegen kindermishandeling en huiselijk geweld

  24 november 2017 - De gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Stichtse Vecht en Woerden stellen per 1 januari 2018 een regiocoördinator Kindermishandeling en Huiselijk geweld in. Deze gaat de samenwerking tussen de betrokken instanties verder verbeteren om huiselijk geweld en kindermishandeling effectief aan te pakken.

 • Kom in actie als je huislijk geweld vermoedt

  23 november 2017 - U zit met trillende handen aan de keukentafel, omdat uw partner bijna thuis komt. Of u merkt dat een kind probeert zichzelf onzichtbaar te maken, zodat zijn ouders geen aanleiding hebben om wéér boos op hem te worden. Jaarlijks zijn naar schatting een miljoen volwassenen en meer dan 119.000 kinderen slachtoffer van geweld in huiselijke kring. Van die kinderen overlijden er elk jaar enkele tientallen.

 • Aangepast voorstel autoluw maken Zandpad naar gemeenteraad

  23 november 2017 - De gemeente wil het Zandpad autoluw maken, zodat het veiliger wordt, onder meer voor de fietsende scholieren. Daarom heeft de gemeente overlegd met diverse belanghebbenden over een pakket aan maatregelen. Dit betekent dat het raadsvoorstel op sommige punten is aangepast. De maatregelen vormen een uitwerking van het GVVP, deel D. Onder meer tijdens inloopbijeenkomsten en keukentafelgesprekken met ondernemers en organisaties gaven belanghebbenden hun op of aanmerkingen mee. Deze worden toegevoegd aan het raadsvoorstel, zodat deze meegewogen worden in de uiteindelijke besluitvorming.

 • Stichtse Vecht houdt vast aan afvalbeleid

  23 november 2017 - Tijdens de raadscommissie van dinsdag 21 november jl. kwam naar voren dat vanwege het ontbreken van nuances in de landelijke media, er veel misverstanden en onduidelijkheden zijn ontstaan onder de inwoners van Stichtse Vecht.

 • Bureau Leerplicht zet extra in op thuiszitters

  23 november 2017 - Alle leerlingen hebben recht op onderwijs. Toch zijn er nog steeds jongeren die niet naar school gaan. Daarom gaat het Regionaal Bureau Leerplicht zich extra inzetten om deze jongeren te begeleiden. Door een betere samenwerking met onder andere de school, samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs, het Sociaal Wijkteam Stichtse Vecht , schoolmaatschappelijk werk en de schoolarts. ‘Ons belangrijkste aandachtspunt is en blijft om leerplichtigen die thuis zitten zo snel mogelijk terug te leiden naar school’, aldus wethouder De Groene.

 • Start campagne Glasvezel Buitenaf voor buitengebied Kockengen

  23 november 2017 - Wethouder Pieter de Groene, directeur CIF/Glasvezel buitenaf Piet Grootenboer en diverse inwoners die dit proces als ambassadeur ondersteunen, gaven vandaag het startschot voor de campagne Glasvezel buitenaf voor het noorden van het Groene Hart. Het gaat dan om het buitengebied bij Kockengen boven de N 401 waar circa 200 huishoudens onder de Europese internetnorm zitten. In de campagne gaat CIF/glasvezel Buitenaf 2.600 adressen in Stichtse vecht en De Ronde Venen een concreet aanbod doen voor een snelle internetoplossing. Als 50% van de huishoudens meedoen, legt CIF in het gebied glasvezel.

 • Voorkom schoorsteenbrand

  22 november 2017 - In deze periode doen we de kachel weer vaker aan. Hét moment om over brandveiligheid na te denken. Want een brand voorkomen, is beter dan bestrijden. Bent u goed voorbereid? Dat kan door goed onderhoud en zorgvuldig gebruik van uw CV-ketel, kachel en haard.

 • Waardering voor gemeentelijke dienstverlening gestegen

  17 november 2017 - De uitkomsten van de tweejaarlijkse Ondernemerspeiling naar de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening zijn bekend. De gemeente Stichtse Vecht scoort over het algemeen beter dan twee jaar geleden. De algemene waardering voor de gemeentelijke dienstverlening is van een 5,8 naar een 6,4 gestegen.

  Lees meer over waardering voor gemeentelijke dienstverlening gestegen

 • Ontbijtbijeenkomst Dag van de Ondernemer

  17 november 2017 - Ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer waren er vanmorgen meer dan honderd ondernemers bij de gemeente op bezoek voor een interessant programma over inkoop en aanbesteding.

 • Café De Makerij mag weer open

  16 november 2017 - Burgemeester Witteman heeft besloten dat de sluiting van café De Makerij aan de Kaatsbaan in Maarssen niet wordt verlengd. De horecagelegenheid mag vanaf komend weekend weer open. Vorige maand besloot Witteman De Makerij te sluiten voor een periode van vier weken. Aanleiding was de aanhoudende onrust rondom het café, waarbij in de weken voorafgaand aan de sluiting de situatie steeds verder escaleerde en uiteindelijk heeft geleid tot een enorme vechtpartij. Daarbij raakten een vader en dochter ernstig gewond en werd een agent aangevallen. Vanwege het risico op herhaling en verdere escalatie heeft Witteman, mede op advies van de politie besloten tot tijdelijke sluiting van De Makerij.

  Lees meer over Café De Makerij mag weer open

 • Spreekuren voor collectieve zorgverzekering lage inkomens

  16 november 2017 - Speciaal voor mensen met een laag inkomen (130% van het wettelijk sociaal minimum) heeft uw gemeente samen met Menzis een zorgverzekering samengesteld. Door hieraan deel te nemen kunnen deze inwoners profiteren van veel extra’s en een behoorlijk bedrag besparen. De gemeente betaalt namelijk een deel van uw premie en bij twee van de drie pakketten betaalt de gemeente uw eigen risico. Bijna de helft van de mensen met een laag inkomen heeft al zo’n collectieve zorgverzekering.

  Lees meer over spreekuren voor collectieve zorgverzekering lage inkomens

 • Uitgewerkt voorstel raadzaal in Koetshuis naar gemeenteraad

  16 november 2017 - Het college heeft het eerder door de gemeenteraad goedgekeurde plan om een nieuwe raadzaal te ontwikkelen in het Koetshuis bij Boom en Bosch in Breukelen verder uitgewerkt. B&W leggen de raad een keuze voor waarbij op de begane grond het Koetshuis wordt verbouwd tot een raadzaal. Deze variant past nagenoeg binnen het door de raad beschikbaar gestelde budget, biedt de meeste ruimte voor het publiek en is voordelig voor wat betreft de logistieke toegankelijkheid.

  Lees meer over uitgewerkt voorstel raadzaal Koetshuis naar gemeenteraad

 • Genomineerden voor vrijwilligersprijs bekend

  16 november 2017 - De Voedselbank Stichtse Vecht, Park Podium Boom & Bosch en Graag Gedaan Breukelen zijn bij de groepen vrijwilligers genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van Stichtse Vecht. Bij de individuen maken Ester Pesiwaissa- Ririassa ( FC  Breukelen), Vincent Stapper (Hartreanimatie Stichtse Vecht, EHBO afdeling Vreeland, Sportraad Stichtse Vecht en DOS Vreeland) en Arjan Kroon ( RTV  Stichtse Vecht) kans op deze prachtige blijk van waardering.

 • Sportontmoetingsplek Kockengen

  16 november 2017 - Kockengen krijgt door de inzet van hun eigen jeugd een sportontmoetingsplek die past bij de wensen van de jongeren. Het jeugdjongerenwerk in Kockengen heeft samen met de jongeren gekeken naar de mogelijkheden die er waren. De gemeente had hier kaders voor gesteld. De jonge initiatiefnemers hebben zelf voor draagvlak binnen hún gemeenschap gezorgd.

 • Sport- en beweegzoeker

  15 november 2017 - Sport en bewegen is leuk, gezond en gezellig! Wilt u eens een (andere) sport uitproberen? Kijk dan in de Sport- en beweegzoeker van Sportpunt Stichtse Vecht. Hierin vindt u alle sportaanbieders in de gemeente. U vindt zo vast een sport die bij u past.

 • Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

  14 november 2017 - Er komt definitief een landelijk referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Dat heeft de Kiesraad op 10 november 2017 bekendgemaakt. Eerder was beroep ingesteld tegen het besluit van de Kiesraad over toelating van het definitieve verzoek tot het houden van het raadgevend referendum. De Raad van State heeft echter geoordeeld dat de bezwaarmaker niet-ontvankelijk is in zijn beroep. Hiermee is het besluit van de Kiesraad onherroepelijk geworden, en kan de Referendumcommissie bekendmaken wanneer het referendum plaatsvindt.

 • Sinterklaas komt naar Stichtse Vecht

  14 november 2017 - Ook dit jaar komt de Goedheiligman weer naar verschillende kernen in Stichtse Vecht. Komt u met uw kinderen de Sint en zijn pieten welkom heten?

 • Bent u al Gast van de Raad geweest?

  14 november 2017 - Elke maand ontvangt een aantal willekeurig geselecteerde inwoners van Stichtse Vecht een uitnodiging om een raadsvergadering bij te wonen als Gast van de Raad. Afgelopen raadsvergadering waren er 17 gasten aanwezig. Aan het begin van de avond legden de griffier Jelle Hekman, wethouder Warner van Vossen en raadslid Albert Gemke uit hoe de gemeenteraad werkt. Na afloop was er nog een gezellige borrel om na te praten. De aanwezige gasten waren erg enthousiast over de vergadering.

 • Bermen zijn weer gemaaid

  Groenaannemer Verheij rondt deze week de 2e maaironde van de bermen in heel Stichtse Vecht af.

 • Ontwerp bestemmingsplan Rondom de Vecht ter inzage

  Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 10 november tot en met donderdag 21 december 2017 ter inzage.

 • Vraag een U-Pas aan

  De U-Pas is een gratis pas voor inwoners met een laag inkomen.

 • Aanmelden voor Appeltjes van Oranje

  7 november 2017 - Het Oranje Fonds zoekt initiatiefnemers die in aanmerking kunnen komen voor de Appeltjes van Oranje. Het thema voor 2018 is “jong en sociaal ondernemend”. Het Oranje Fonds zoekt voor de Appeltjes van Oranje dit keer de jongere generatie, tot 35 jaar, die iets goeds doen voor een ander. Dit jaar wordt de spotlight gericht op sociale projecten en de energie die deze jonge mensen daarmee teweeg brengen.

 • Nationaal Schoolontbijt

  7 november 2017 - Deze week werd voor de 15e keer het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd.

 • Collegeleden geven gastlessen tijdens Week van Respect

  6 november 2017 - Tijdens gastlessen gaan burgemeester Marc Witteman en de wethouders Linda van Dort, Jacqueline Koops, Pieter de Groene, Warner van Vossen en Franko Živković-Laurenta deze week met leerlingen van verschillende basisscholen en leeftijden in gesprek over het thema ‘respect’ en de vraag hoe urgent ‘respectvolle omgang’ op school is.

  Lees meer over collegeleden geven gastlessen tijdens Week van Respect

 • Dag van de Ondernemer: vrijdag 17 november 2017

  3 november 2017 - Ook dit jaar viert de gemeente Stichtse Vecht de landelijke Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB-Nederland. Een dag waarop ondernemers gewaardeerd worden om hun grote bijdrage aan de samenleving: zij creëren groei, banen en welvaart. Op deze dag organiseren wij voor de ondernemers in de gemeente een ontbijtbijeenkomst in het gemeentekantoor in Maarssen.

 • Maak kennis met het Sportpunt en kom langs

  2 november 2017 - In september is Sportpunt Stichtse Vecht van start gegaan. Het Sportpunt is de sport- en beweegmakelaar van Stichtse Vecht. Bij Sportpunt Stichtse Vecht  kun je terecht met vragen over sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Heb je een vraag over sport en bewegen in de gemeente of in jouw wijk of wil je juist iets onder de aandacht brengen? Kom dan langs in ’t Kikkerfort op woensdag, donderdag of vrijdag tussen 10:00 en 15:00 uur. Vooraf een afspraak maken is niet nodig, maar mag natuurlijk wel!

 • Een 2e leven voor boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel

  2 november 2017 - Een dezer dagen valt bij iedereen een zogenaamde BEStTAS op de deurmat. Linda van Dort, wethouder Duurzaamheid en Milieu, overhandigt aan een inwoner, mevrouw Méréte Gerhards de eerste tas. “Met deze tas verbeteren wij de service naar onze inwoners. Een belletje naar een van onze twee kringloopbedrijven en de tas wordt aan huis opgehaald”, benadrukt de wethouder.

 • Gemeente zet afvalcoaches in bij 'omgekeerd inzamelen'

  2 november 2017 - Sinds half september zijn Herman van der Hout en Lanny Olie in Nigtevecht, Vreeland en Loenersloot actief als afvalcoach. Voorlopig in die 3 wijken waar de 1e inloopbijeenkomsten voor het omgekeerd inzamelen al gestart zijn. Als afvalcoach zetten zij zich in om de invoering van de nieuwe inzameling van huishoudelijk afval in de gemeente te begeleiden. Zij geven voorlichting over het hoe en waarom en dragen bij om de mensen enthousiast te maken voor het omgekeerd inzamelen.

 • Gezinshuis zorgt voor veilige thuissituatie voor kinderen

  2 november 2017 - Onlangs is in Stichtse Vecht een gezinshuis gestart. Een gezinshuis biedt een veilige omgeving voor uithuisgeplaatste kinderen; met gezinshuisouders die een vaste basis en professionele begeleiding bieden. In een gezinshuis wordt een bijzondere vorm van pleegzorg geboden. Omdat het de Week van de Pleegzorg is, deze week extra aandacht voor pleegkinderen en hun pleegouders, zoals in een gezinshuis.

 • Uitnodiging startbijeenkomst Routekaart

  2 november 2017 - In 2030 wil gemeente Stichtse Vecht klimaatneutraal zijn. Dat is over 12 jaar. Dit betekent dat op het grondgebied van onze gemeente in 2030 evenveel energie duurzaam wordt opgewekt als aan energie wordt verbruikt. Een hoge ambitie die we niet alleen kunnen realiseren. We hebben u als inwoner, bedrijf, organisatie zoals woningcorporatie, waterschap en andere overheden nadrukkelijk als partner nodig.

  Lees meer over uitnodiging startbijeenkomst Routekaart

 • Inloopavond over autoluw maken Zandpad

  2 november 2017 - De gemeente wil het Zandpad autoluw maken, zodat het veiliger wordt, onder meer voor de fietsende scholieren. Daarom heeft de gemeente het plan om op het Zandpad onder meer de spitsafsluitingen in te voeren op werkdagen van 7.00 uur tot 9.00 uur voor het verkeer komende uit Maarssen in noordelijke richting en voor het verkeer komende uit Nieuwersluis in zuidelijke richting. Deze maatregelen is een uitwerking van het GVVP, deel D. De gemeente organiseert op 9 november een tweede inloopavond in de raad- en trouwzaal van Boom en Bosch, Markt 13 in Breukelen. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur.

  Lees meer over inloopavond over autoluw maken Zandpad

 • Nieuwe Adviesraad sociaal domein gaat gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren

  2 november 2017 - Met ingang van 24 oktober 2017 is er één integrale adviesraad om de gemeente gevraagd en ongevraagd te adviseren over het sociaal domein: de Adviesraad Sociaal Domein Stichtse Vecht (ASD). Dat staat in de nota ‘Participatie in het sociaal domein: een andere manier van samenwerken’ die het college van B&W onlangs vaststelde.

  Lees meer over Nieuwe Adviesraad sociaal domein gaat gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren

 • Gemeente start 3e fase van project Grondgebruik

  2 november 2017 - Op maandagavond 13 november 2017 vindt de derde informatieavond over het project Grondgebruik plaats. De volgende fase start in Breukelen, Kockengen, Nieuwersluis en Nieuwer Ter Aa. De avond start om 19.30 uur in Boom en Bosch (Markt 13, 3621 AB  Breukelen). Wethouder Van Vossen en het projectteam geven een toelichting op het project en aanwezigen kunnen hier algemene vragen te stellen. Er wordt op deze avond niet ingegaan op individuele situaties, daarvoor komen de medewerkers van het project persoonlijk langs.

  Lees meer over gemeente start 3e fase van project Grondgebruik

 • Netwerkavond door pleegouders voor pleegouders

  27 oktober 2017 - Op 8 november 2017 van 20:00 tot 21:30 uur is er een speciale bijeenkomst voor pleegouders en iedereen die belangstelling heeft om pleegouder te worden. Het Netwerk Pleegouders Loenen aan de Vecht/Vreeland organiseert de avond en is een vervolg op een avond die dit voorjaar door de gemeente werd georganiseerd.

 • Kent u de sociale kaart?

  27 oktober 2017 - Wij willen de sociale kaart van Stichtse Vecht graag verbeteren een aanpassen. Daarom zijn we benieuwd wat u er van vindt. Vult u de enquête in? Ook als u de sociale kaart niet kent, zijn we benieuwd naar uw antwoord.

 • Gemeente Utrecht heeft plan voor vernieuwing NRU

  26 oktober 2017 - De Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) langs Overvecht wordt vernieuwd. Hier heeft de gemeente Utrecht een plan voor gemaakt. Er zijn straks geen verkeerslichten meer en het verkeer vanuit Overvecht gaat via een rotonde de NRU op en af. Het doorgaande verkeer rijdt onder die rotondes door (via een onderdoorgang) of er overheen (via een viaduct). De maximumsnelheid op de NRU gaat naar 80 km/uur, er komt stil asfalt en meer oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

 • Inwoners Stichtse Vecht dienen vaker een klacht in

  26 oktober 2017 - Het aantal klachten dat inwoners indienden bij de gemeente is in 2016 flink gestegen. Ontving de gemeente in 2015 nog 57 klachten. Vorig jaar waren dat er 76, een toename van 33 procent.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  26 oktober 2017 - De snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht zijn afgelopen zomer gestart en verlopen voorspoedig. De werkzaamheden in Nigtevecht zijn gereed, net als al eerder in Breukelen, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis. In Maarssen is driekwart van het werk uitgevoerd. De groenaannemer is in Nieuwer Ter Aa, Vreeland en Tienhoven bijna klaar en zal dan starten in Oud-Zuilen. In totaal zijn nu ca. 3.850 bomen gesnoeid.

 • Gemeente kapt bomen vanwege veiligheid

  26 oktober 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is zuinig op haar groene woonomgeving en is terughoudend met het kappen van bomen. Toch worden er in het najaar 750 bomen gekapt, omdat uit controle is gebleken dat ze gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Dit grote aantal komt vooral door boomziekten zoals de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte. Er worden in totaal 317 bomen herplant of aangeplant.

 • 2 inloopavonden over autoluw maken Zandpad

  26 oktober 2017 - De gemeente wil het Zandpad autoluw maken, zodat het veiliger wordt, onder meer voor de fietsende scholieren. Daarom heeft de gemeente het plan om op het Zandpad onder meer de spitsafsluitingen in te voeren op werkdagen van 7:00 uur tot 9:00 uur voor het verkeer komende uit Maarssen in noordelijke richting en voor het verkeer komende uit Nieuwersluis in zuidelijke richting.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  23 oktober 2017 (update) - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

 • Winkels Stichtse Vecht mogen 24 december 2017 open

  20 oktober 2017 - Het college van B&W heeft besloten dat op zondag 24 december 2017 alle winkels in de gemeente Stichtse Vecht open mogen van 10:00 tot 17:00 uur. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan het verzoek van veel ondernemers en belangenorganisatie Detailhandel Nederland. Uiteraard zijn ondernemers vrij om zelf te bepalen of zij op 24 december hun winkel openen.

 • Strenge handhaving op containers aan openbare weg

  11 oktober 2017 - Veel bewoners ergeren zich aan de containers die na legen langer dan 12 uur aan de openbare weg staan. Dit is verboden volgens de art. 9 van de Afvalstoffenverordening. Gelukkig haalt meer dan 95% van de bewoners hun container wel op tijd van de openbare weg. Om de overlast voor buurtbewoners te beperken gaat de gemeente Stichtse Vecht hier strikt op handhaven.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  18 september 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Samenwerkingsplatform over online communicatie en dienstverlening

  13 september 2017 - Op 28 juni jl. hebben wij een informatieve markt voor inwoners, ondernemers en raadsleden georganiseerd over online communicatie en dienstverlening. Bezoekers konden ervaren, zien en beluisteren aan welke vernieuwingen wij werken op dit gebied. Eén van de onderwerpen die tijdens de markt aan bod kwam was het online samenwerkingsplatform ‘Samen@work’. Op dit platform kunnen samenwerkingsgroepen worden gestart tussen de gemeente, inwoners, ondernemers en raadsleden. Informatie en documenten kunnen worden gedeeld en deelnemers kunnen we vragen naar hun mening via een poll of enquête.

 • Vrijwilligers op huisbezoek bij ouderen vanaf 75 jaar

  7 september 2017 - Zoals u misschien weet, heeft Welzijn Stichtse Vecht vrijwilligers voor het informatief huisbezoek. Maar, wat doen deze vrijwilligers nu precies?

 • Houtkachels en open haarden

  2 oktober 2017 - Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

 • Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai

  28 augustus 2017 - Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders van gemeenten in het Groene Hart vandaag het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’. Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden zij als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

 • Een klacht? Laat het ons weten

  10 oktober 2017 - Bent u niet tevreden over onze dienstverlening dan horen wij dat graag. Van klachten kunnen we leren; wij kunnen daarmee onze dienstverlening aan u nog verder verbeteren. Aarzel dus niet als u een klacht heeft: laat van u horen! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw tips en adviezen.

 • De kinderburgemeester van Stichtse Vecht

  Kinderburgemeester Stichtse Vecht

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  29 september 2017 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

RSS