Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Commissievergadering over groenonderhoud

  16 oktober 2017 - Op woensdag 25 oktober gaan de commissieleden met wethouder Balemans in gesprek over het groenonderhoud. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Wilt u de commissieleden vertellen hoe u over dit onderwerp denkt? Meldt u zich dan uiterlijk 24 oktober 12.00 uur aan bij de griffie (griffie@stichtsevecht.nl). De vergadering start om 20:30 uur in Boom en Bosch, Markt 13 in Breukelen. Meer informatie over de vergadering vindt u in het Raadsinformatiesysteem.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  12 oktober 2017 - De snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht zijn afgelopen zomer gestart en verlopen voorspoedig. De werkzaamheden zijn gereed in Breukelen, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis. In Maarssen is 70% van de bomen gesnoeid. De groenaannemer is ook in Vreeland en Tienhoven gestart. In totaal zijn nu ca. 3.500 bomen gesnoeid.

 • Stichtse Vecht voert erepenning in

  12 oktober 2017 - Vanaf 2018 voert gemeente Stichtse Vecht de erepenning in. Inwoners, organisaties en verenigingen die zich langdurig voor de gemeenschap van Stichtse Vecht verdienstelijk hebben gemaakt, komen in aanmerking voor deze gemeentelijke prijs. Met de erepenning willen burgemeester en wethouders hun erkentelijkheid en waardering laten blijken aan mensen die zich op bijzondere en buitengewone wijze inzetten voor Stichtse Vecht.

 • Wilt u onze website testen?

  12 oktober 2017 - Vrijdag 27 oktober doen we een onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van onze website. We zoeken nog 5 personen die ons daarbij willen helpen. Helpt u mee om onze online dienstverlening nog verder te verbeteren?

 • Bladkorven in de wijk

  12 oktober 2017 - De bladeren vallen weer van de bomen. Op plekken waar veel bladeren blijven liggen, kan de ondergrond glad worden. Daarom plaatst gemeente Stichtse Vecht op verschillende plaatsen in de gemeente bladkorven waar u zelf het opgeveegde bladafval in kwijt kunt.

 • Officiële opening Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk en inkomen

  12 oktober 2017 - Vandaag is het Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk en Inkomen feestelijk geopend door de wethouders Jacqueline Koops en Warner van Vossen. Bij dit Adviespunt in de bibliotheek in Maarssenbroek kunt u elke donderdag tussen 11:00 en 13:00 uur terecht met vragen op het gebied van wonen, werk, inkomen, jeugdhulp of zorg.

 • Donkere Dagen Offensief

  12 oktober 2017 - Nu de dagen korter worden, is het zaak om extra maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen. Inbrekers maken namelijk graag gebruik van de duisternis. De politie neemt extra maatregelen om hen te ontmoedigen, maar ook uw hulp is nodig.

 • Strenge handhaving op containers aan openbare weg

  11 oktober 2017 - Veel bewoners ergeren zich aan de containers die na legen langer dan 12 uur aan de openbare weg staan. Dit is verboden volgens de art. 9 van de Afvalstoffenverordening. Gelukkig haalt meer dan 95% van de bewoners hun container wel op tijd van de openbare weg. Om de overlast voor buurtbewoners te beperken gaat de gemeente Stichtse Vecht hier strikt op handhaven.

 • Landelijke bijeenkomst over onafhankelijke cliëntondersteuning

  11 oktober 2017 - Op vrijdag 6 oktober was er in onze gemeente een landelijke bijeenkomst over onafhankelijke cliëntondersteuning. Verschillende gemeenten die, net als Stichtse Vecht, voorop lopen bij cliëntondersteuning kwamen bijeen om hun ideeën en ervaringen uit te wisselen. Zo willen we de cliëntondersteuning in Stichtse Vecht verder verbeteren.

 • Landelijke bijeenkomst over onafhankelijke cliëntondersteuning

  11 oktober 2017 - Op vrijdag 6 oktober was er in onze gemeente een landelijke bijeenkomst over onafhankelijke cliëntondersteuning. Verschillende gemeenten die, net als Stichtse Vecht, voorop lopen bij cliëntondersteuning kwamen bijeen om hun ideeën en ervaringen uit te wisselen. Zo willen we de cliëntondersteuning in Stichtse Vecht verder verbeteren.

 • Samen werken aan een klimaatbestendige regio

  10 oktober 2017 - Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en vijftien regiogemeenten werken samen. Het doel? Een klimaatbestendige regio. Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger en warmer en duren ze langer. Daarnaast vallen er steeds zwaardere regenbuien. De gemeenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht het waterschap gaan onderzoeken hoe kwetsbaar de regio is als het gaat om wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte. Dat onderzoek is een zogenaamde ‘stresstest klimaatadaptatie’.

  Lees meer over samen werken aan een klimaatbestendige regio

 • Resultaten controle op recreatiepark De Kleihoeve bekend

  10 oktober 2017 - De integrale controle van de gemeente, Belastingdienst/Toeslagen, UWV, Sociale Verzekeringsbank, Sociale Recherche en Politie op recreatiepark De Kleihoeve van 19 september heeft tot resultaten geleid. Vermoedens van fraude met uitkeringen zijn bevestigd of versterkt. Nader onderzoek volgt op basis van de bevindingen tijdens de integrale controle.

  Lees meer over resultaten controle op recreatiepark De Kleihoeve bekend

 • Nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting

  10 oktober 2017 - 14 gemeenten in de regio Utrecht zijn het erover eens: 'Vanaf vandaag worden in 14 gemeenten in de regio Utrecht nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting gebouwd'. Zij brengen dit gezamenlijke statement op de Dag van de duurzaamheid.

 • Een compliment voor iedere mantelzorger

  9 oktober 2017 - Zorgt u voor een ander? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het mantelzorgcompliment: cadeaubonnen die u naar eigen inzicht kunt besteden.

 • Wethouder brengt werkbezoek aan Danne Ateliers

  9 oktober 2017 - Wethouder Cultuur Pieter de Groene bracht afgelopen vrijdag een werkbezoek aan de nieuwe locatie van de Danne Ateliers aan de Straatweg 66a te Breukelen. Zestien kunstenaars en creatieven bieden een breed aanbod van kunst en cultuur. De centrale ruimte is multifunctioneel inzetbaar. Of het nu gaat om jaarlijkse open dagen, workshops, trainingen of andere mooie maatschappelijk doelen, de Danne Ateliers blijft zich ook op de nieuwe locatie aan de Vecht met veel energie inzetten voor cultuur en cultuurparticipatie. Nieuw lid van de vereniging is toneelgroep Voetlicht. Danne Ateliers werkt ook samen met andere partijen, zoals het SWIB dat allerlei cursussen voor inwoners aanbiedt.

 • Veel interesse voor snel internet in het buitengebied

  5 oktober 2017 - Ruim 70 % van de 1.375 huishoudens in het buitengebied waar de internetsnelheid onder de norm is, geeft aan geïnteresseerd te zijn in snel internet. Dat is gebleken uit de interessepeiling die de gemeente samen met ambassadeurs uit het gebied heeft georganiseerd. De gemeente heeft momenteel diverse marktpartijen benaderd om oplossingen voor snel internet in het buitengebied aan te dragen.

  Lees meer over veel interesse voor snel internet in het buitengebied

 • Nieuwe planning sloop parkeerdek en toren Bisonspoor

  5 oktober 2017 - Helaas is de geplande sloop van de eerste fase van P1 niet op 14 augustus gestart. Ondanks veelvuldig contact met het bedrijf dat de sloop zou uitvoeren, bleek dat zij zich niet konden houden aan de afgesproken deadline. Inmiddels is er met de sloper gekeken naar een nieuwe, geschikte datum voor de start van de werkzaamheden. Er is besloten om vanaf 2 januari 2018 het gehele parkeerdek en de toren in 1 fase te slopen. De start van de nieuwbouw blijft gewoon volgens planning op half maart 2018 staan.

 • Ruil steen in voor een tuinplant op 14 oktober

  5 oktober 2017 - Kom 14 oktober naar de Kerkbrink in Breukelen of naar de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht en doe mee aan de duurzame actie 'Steen eruit, plant erin'. Wie een tuintegel of steen meebrengt, krijgt er een tuinplant voor terug. Lees verder Actie 'Steen eruit, plant erin'.

 • Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk & Inkomen

  5 oktober 2017 - Heeft u vragen aan de gemeente op het gebied van wonen, werk, inkomen, jeugdhulp of zorg? Vanaf donderdag 5 oktober kunt u hiervoor iedere donderdag tussen 11:00 en 13:00 uur terecht in de bibliotheek in Safari (Bisonspoor 237, Maarssen) bij het Adviespunt Jeugd, Zorg, Werk & Inkomen. Op de begane grond zitten medewerkers voor u klaar die graag met uw meedenken of met u op zoek gaan naar een passend antwoord.

 • 14 oktober: Landelijke archeologiedag

  5 oktober 2017 - Altijd al eens een oude schat willen vinden of meer willen weten over de archeologische vondsten die gedaan zijn in de Vecht? Kom dan zaterdag 14 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur naar Goudestein en het Vechtstreekmuseum aan de Diependaalsedijk 19 en 19b in Maarssen.

 • 10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

  4 oktober 2017 - Als we toekomstige generaties de kans willen geven om ook te genieten van de aarde, moeten we er nu zuinig mee omgaan. Als gemeente stellen we alles in het werk om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat de gemeente dan geen bijdrage meer levert aan de opwarming van de aarde. Ook u kunt uw steentje bijdragen, bijvoorbeeld door afval te scheiden en te letten op energie- en waterverbruik. Om te laten zien dat duurzaamheid inspirerend en winstgevend kan zijn, organiseren particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden duurzame activiteiten tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Gemeente Stichtse Vecht doet mee op 10 oktober. U ook?

 • Rijk start met verspreiding jodiumtabletten

  3 oktober 2017 - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Het gaat om huisadressen in gemeenten die binnen 20-100 kilometer rondom de kerncentrales Doel in België of Borssele in Nederland liggen, en waar kinderen wonen in de leeftijd tot 18 jaar. Gemeente Stichtse Vecht behoort niet tot deze gemeenten.  

 • Jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk bij AH

  3 oktober 2017 - Gemeente Stichtse Vecht en Albert Heijn gaan samenwerken om jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Op 2 oktober plaatsten wethouder Warner van Vossen en manager job coaching Hank Halsema hun handtekening onder een overeenkomst die dit regelt. De gemeente levert gemotiveerde kandidaten en Albert Heijn biedt een passende functie en de nodige begeleiding. Voor iedereen biedt dit voordelen. De jongeren hebben uitzicht op passend werk én Stichtse Vecht en de supermarktketen kunnen een zinvolle invulling geven aan de landelijke banenafspraak om mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen.

  Wethouder Warner van Vossen schudt de hand van manager job coaching Hank Halsema

 • Toekomstvisie sportparken Zuilense Vecht: terugblik op de informatiebijeenkomst

  3 oktober 2017 - De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht hebben de afgelopen maanden samen met de sportclubs, bewoners en andere belanghebbende partijen gewerkt  aan een gebiedsvisie voor de sportparken Daalseweide en Zuilen/Elinkwijk. Het project heeft de naam Zuilense Vecht gekregen. Tijdens de 2e informatiebijeenkomst op 18 september zijn bewoners, vertegenwoordigers van sportclubs en andere belanghebbenden meegenomen in de gebiedsvisie op hoofdlijnen die de beide gemeenten hebben gemaakt aan de hand van de resultaten van de ontwerpateliers op 24 mei en 26 juni.

 • BuurTent: aandacht voor veiligheid

  2 oktober 2017 - Van 9 tot 16 oktober is het de Week van de Veiligheid. In deze week is er extra aandacht voor veiligheid. Om deze reden komen we naar u toe. Op 9 oktober zal er een BuurTent in Vreeland staan tegenover het dorpshuis, en op 11 oktober in Fazantenkamp in Maarssenbroek bij de skatebaan. Hier zijn verschillende veiligheidspartners aanwezig waar u vragen aan kunt stellen. Denk hierbij aan politie, brandweer, gebiedsregisseur, BOA’s en jongerenwerkers. Komt u tussen 19:00 en 21:00 uur ook even langs?

 • Vrijwillige brandweer: iets voor jou?

  2 oktober 2017 - Werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een grote groep vrienden op die voor je door het vuur willen gaan. En het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk een leven kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

 • Linda van Dort wordt Fairtrade-ambassadeur

  29 september 2017 - 'In Stichtse Vecht stimuleren we het gebruik van Fairtrade producten. Zo helpen we armoede de wereld uit en dragen we – ook vanuit deze middelgrote gemeente – een steentje bij aan een betere wereld.' Aan het woord is Linda van Dort, wethouder Duurzaamheid. Gisteren werd zij benoemd tot landelijk ‘Fairtrade ambassadeur’.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  29 september 2017 - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

 • Ondernemerspeiling: Bent u tevreden over ons functioneren?

  28 september 2017 - Gemeente Stichtse Vecht doet onderzoek naar de tevredenheid van ondernemers over het functioneren van de gemeente. We willen graag weten hoe u denkt over vragen als deze: Spant de gemeente zich voldoende in voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat? Welk rapportcijfer geeft uw bedrijf het vestigingsklimaat? Welk rapportcijfer geeft uw bedrijf aan de dienstverlening? Welk rapportcijfer geeft uw bedrijf aan de parkeermogelijkheden? Kan uw bedrijf de gewenste zaken digitaal afhandelen? Hoe ervaart u de regeldruk vanuit de gemeente? Vul de peiling in en laat ons weten of we op de goede weg zitten.

 • Begroting 2018: Stichtse Vecht financieel gezond

  28 september 2017 - De Programmabegroting 2018 van gemeente Stichtse Vecht is sluitend en laat een positief saldo zien van € 170.245. Er is dus in de begroting ruimte voor enkele nieuwe uitgaven. Voorgesteld wordt die te besteden aan cultuur, bestemmingsplannen en dorpshuizen. Het financiële vooruitzicht voor de komende jaren is positief.

 • Mantelzorger krijgt waardering en steun

  28 september 2017 -  “Wie zorgt voor een ander is goed bezig maar het kan ook zwaar zijn. De gemeente ziet de grote inzet van mantelzorgers en we waarderen die enorm.” Aan het woord is wethouder Jacqueline Koops met mantelzorg in haar portefeuille. “Als blijk van waardering geeft het gemeentebestuur mantelzorgers ook dit jaar een cadeaubon.”

  Lees meer over mantelzorger krijgt waardering en steun

 • Mijke Moons geïnstalleerd als kinderburgemeester

  28 september 2017 - Afgelopen dinsdag 26 september is Mijke Moons geïnstalleerd als eerste gekozen kinderburgemeester van Stichtse Vecht. De installatie vond plaats voor aanvang van de raadsvergadering. Na het uitspreken van de belofte dat zij zich zal inzetten als ambassadeur voor alle kinderen in Stichtse Vecht, kreeg Mijke een speciaal voor de kinderburgemeester gemaakte ambtsketen omgehangen door burgemeester Marc Witteman.

 • Vraag een U-Pas aan

  28 september 2017 - De U-Pas is een gratis pas voor inwoners met een laag inkomen. Met de U-Pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook zijn er bijdragen voor de schoolkosten. Op 1 juli is het nieuwe U-Pasjaar begonnen. Voor het nieuwe U-Pasjaar moeten pashouders de U-Pas opnieuw aanvragen. Pashouders met een bijstandsuitkering hoeven geen nieuwe aanvraag te doen; zij krijgen de nieuwe U-Pas automatisch thuisgestuurd.

 • Stormseizoen? We staan er klaar voor!

  25 september 2017 - In Nederland kunnen het hele jaar door stormen voorkomen. Tijdens het officiële stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april, kan een flinke storm het water zo opstuwen dat de waterstanden extra hoog worden. Alles moet dan op orde zijn om te zorgen dat Nederland veilig, leefbaar en bereikbaar blijft. Waterschappen en Rijkswaterstaat nemen maatregelen om overstromingen tegen te gaan. Binnenkort vindt een grote gezamenlijke crisisoefening bij de rivierdijken plaats.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  21 september 2017 - Sinds 24 juli zijn de snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht in volle gang. De snoeiwerkzaamheden lopen voorspoedig. In Breukelen is inmiddels 90% van de werkzaamheden uitgevoerd. In Maarssen is 40% van de bomen gesnoeid. De groenaannemer is nu ook in Loenen aan de Vecht gestart. Hier is bijna 25% gesnoeid. In totaal zijn nu ca. 2600 bomen gesnoeid.

 • Start maaien ruw gras heel Stichtse Vecht

  21 september 2017 - Deze week is de groenaannemer Verheij gestart met het maaien van de bermen in Stichtse Vecht.  Bermen – ook wel ruw gras genoemd -  worden in opdracht van de gemeente twee keer per jaar gemaaid.  Een deel van de bermen wordt niet volledig gemaaid. De gedachte hierachter is dat ook na een maaibeurt schuilmogelijkheden overblijven voor kleine dieren. De werkzaamheden zijn gestart in Kockengen en duren voor de gehele gemeente ongeveer 8 weken.

 • Plastic afval apart inzamelen blijft belangrijk

  'Door afval apart in te zamelen en te recyclen besparen we schaarse grondstoffen. Denk aan besparing van aardolie waar plastic van wordt gemaakt, hout en metaal. Het is dus van belang dat we met z’n allen afval blijven scheiden. Ik roep dan ook iedereen op om mee te doen, ondanks het nieuws van vandaag rondom het CPB-rapport over plastic inzamelen. Wij hebben dit nieuws ook gehoord en we gaan dit rapport heel goed bestuderen.' Dat zegt Linda van Dort, wethouder Duurzaamheid en Milieu, naar aanleiding van het rapport van het Centraal Plan Bureau over de milieuwinst van plastic inzamelen.

 • Ziet u Japanse duizendknoop? Meld het ons!

  21 september 2017 - Gemeente Stichtse Vecht gaat dit najaar de Japanse duizendknoop bestrijden. Uw hulp is hier bij nodig. Japanse duizendknoop is namelijk een zich explosief verspreidend onkruid en veroorzaakt schade aan natuur, wegen en bouwwerken.

 • Voordelige zorgverzekering voor lage inkomens ook in 2018

  21 september 2017 - De gemeente Stichtse Vecht biedt ook voor 2018 een voordelige collectieve ziektekostenverzekering (CZM) aan voor mensen met een laag inkomen (tot 130% van de toepasselijke bijstandsnorm). De inkomensgrens blijft hetzelfde als voorgaande jaren. Wel is er een aanpassing in de bijdrage die de gemeente geeft per pakket. Dit is noodzakelijk om de regeling betaalbaar te houden, maar ook om bewuste keuzes op basis van de zorgvraag te stimuleren.

  Lees meer over voordelige zorgverzekering voor lage inkomens ook in 2018

 • Mijke Moons eerste kinderburgemeester Stichtse Vecht

  21 september 2017 - Mijke Moons uit Maarssen is de eerste gekozen kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Het 10-jarige meisje kreeg 71,6%  van de stemmen. In totaal zijn gisteren bij de online verkiezingen 9.264 geldige stemmen uitgebracht. Jong en oud uit Stichtse Vecht maar ook daarbuiten, heeft gestemd. Maria van der Valk behaalde 15,7 % van de stemmen en Rens Koene 12,7%.

  Lees meer over Mijke Moons eerste kinderburgemeester Stichtse Vecht

 • Theatershow Buurvrouw voed je kind eens op!

  21 september 2017 - Als start van de week van de opvoeding organiseert Ouders Lokaal op maandagavond 2 oktober in Breukelen de leuke interactieve theatervoorstelling 'Buurvrouw voed je kind eens op'!

 • Week van de Valpreventie voor mensen die moeite hebben met bewegen of lopen

  21 september 2017 - In de week van 2 t/m 8 oktober is het de week van de valpreventie. Dan vragen we extra aandacht voor het risico dat je valt en wat je er zelf tegen kunt doen. Lekker kunnen blijven gaan en staan staat hoog op ieders wensenlijst. Mobiliteit geeft vrijheid. Als je moeite krijgt met lopen of al eens bent gevallen dan wordt die vrijheid beperkter. Ook neemt de kans op een val toe, met soms ernstige gevolgen. Maar u kunt zelf veel doen om te zorgen dat u zo lang mogelijk mobiel blijft.

 • Integrale controle woon- en werkadressen in recreatiepark

  19 september 2017- Gemeente, Belastingdienst, UWV, Sociale Verzekeringsbank en politie hebben vandaag een onaangekondigde, integrale controle uitgevoerd op alle 40 adressen op een recreatiepark aan de Maarsseveense plassen.

  Lees meer over Integrale controle woon- en werkadressen in een recreatiepark aan de Maarsseveense plassen

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  18 september 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Bijdragen aan de veiligheid in uw wijk?

  18 september 2017 - Wilt u bijdragen aan de veiligheid in uw eigen wijk? Dat kan door lid te worden van een buurtsignaleringsteam of een WhatsApp-buurtpreventiegroep. Op www.buurtpreventiestichtsevecht.nl vindt u alle informatie over veiligheid en buurtpreventie. Bijvoorbeeld welke buurtsignaleringsteams en WhatsApp-buurtpreventie al actief zijn in Stichtse Vecht. U kunt zich direct aanmelden. U leest er ook wat u moet doen als u zelf een groep of team in de buurt wilt starten.

 • Doe mee aan Burendag!

  15 september 2017 - Burendag komt er weer aan. Op zaterdag 23 september worden weer veel burendagactiviteiten georganiseerd, ook in gemeente Stichtse Vecht. Burendag is in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. Doe ook mee!

 • Vroegtijdig ingrijpen bij schulden voorkomt erger

  14 september 2017 - 'Hoe eerder je een beginnend financieel probleem aanpakt, hoe beter. Zo worden problemen niet groter dan nodig. Daarom willen we investeren in een laagdrempelige aanpak van financiële problemen en schulden.' Aan het woord is wethouder Warner van Vossen (portefeuille participatie, sociale zaken en sport).

 • Inspreken op het voorontwerpbestemmingsplan De Vecht en oever

  14 september 2017 - Van 15 september tot en met donderdag 26 oktober kunt u reageren op het voorontwerpbestemmingsplan De Vecht en een strook van de oever. Dit conceptplan is een toetsingskader voor hoe dit gebied gebruikt mag worden. De gemeente organiseert 3 inloopbijeenkomsten om u nader te informeren over het plan en de verdere procedure. Die zijn op 2 oktober in het gemeentekantoor in Maarssen, op 4 oktober in Boom en Bosch in Breukelen en op 11 oktober in Cultureel Centrum 't Web in Loenen aan de Vecht.

 • Sportpunt Stichtse Vecht officieel van start

  14 september 2017 - Op 9 september is het Sportpunt Stichtse Vecht officieel van start gegaan. De lancering werd verricht door wethouder sport Warner van Vossen bij Taekwondoschool Choi Do Kwan in gymzaal Zwanenkamp.

 • Samenwerkingsplatform over online communicatie en dienstverlening

  13 september 2017 - Op 28 juni jl. hebben wij een informatieve markt voor inwoners, ondernemers en raadsleden georganiseerd over online communicatie en dienstverlening. Bezoekers konden ervaren, zien en beluisteren aan welke vernieuwingen wij werken op dit gebied. Eén van de onderwerpen die tijdens de markt aan bod kwam was het online samenwerkingsplatform ‘Samen@work’. Op dit platform kunnen samenwerkingsgroepen worden gestart tussen de gemeente, inwoners, ondernemers en raadsleden. Informatie en documenten kunnen worden gedeeld en deelnemers kunnen we vragen naar hun mening via een poll of enquête.

 • Inspiratiesessie met expeditieleider en motivator Peter Blokland

  13 september 2017 - Op dinsdag 26 september praat Blokland met inwoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente over hoe je in je werk staat en wat je daarvan van jezelf meeneemt. Hoe kun je met het oog op de toekomst van Stichtse Vecht de samenwerking met elkaar nog meer verbeteren? Wat is onze gemeenschappelijke taal en hoe kunnen we elkaar inspireren? Peter neemt hiervoor zijn ervaring in het leiden van expedities en verbetertrajecten van organisaties mee. Verwacht een unieke bijeenkomst! De bijeenkomst is van 14.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen.  U bent van harte welkom.

  Lees meer over 'Op expeditie naar de toekomst van Stichtse Vecht'

 • Geef stilte een stem!

  12 september 2017 - De Groene Hart-gemeenten, waaronder gemeente Stichtse Vecht, maken zich grote zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. Guus Elkhuizen, wethouder in Nieuwkoop, benadrukt : 'Nu is het moment om alle protesten te bundelen en een vuist te maken. Niet alleen voorzien de huidige plannen in 100.000 extra vluchten in 2025, de kans is bovendien groot dat die extra vliegbewegingen vooral boven het Groene Hart en boven het oostelijk deel van Nederland gaan plaatsvinden. Het is tijd voor een brede maatschappelijke discussie over Schiphol en die starten we met de campagne Geef stilte een stem.'

 • Positieve belastingsamenwerking krijgt te weinig kans

  12 september 2017 - Onafhankelijk onderzoeker Prof.dr. J. Bossert heeft zijn rapport opgeleverd over het functioneren van de Belastingsamenwerking Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (BSWW). Aanleiding vormden problemen om de gemeentelijke belastingaanslagen 2017 op tijd te verzenden. Zijn conclusie: er is niets mis met de basisgedachte van kostenbesparing door samenwerking, maar door een combinatie van factoren is het niet goed van de grond gekomen.

 • Wethouder Koops in gesprek over opgroeien zonder alcohol

  11 september 2017 - Donderdagavond 7 september ging wethouder Volksgezondheid Jacqueline Koops op pad met twee gemeentelijke handhavers. Dat was de start van de landelijke themaweek NIX zonder ID. Tijdens deze themaweek staat bij de verkoop van alcohol het tonen van je ID en het naleven van de leeftijdsgrens centraal.

  Lees meer over wethouder Koops in gesprek over opgroeien zonder alcohol

 • Ontwerp archeologische (verwachtings-)waardenkaart en beleidskaart Stichtse Vecht ter inzage

  8 september 2017 - De gemeente heeft de archeologische (verwachtings-)waardenkaart en beleidskaart geactualiseerd. In de beleidskaart wordt aangegeven wanneer men onderzoek moet doen als de bodem verstoord wordt, bijvoorbeeld bij bouwplannen. Daar waar de verwachtingswaarde hoog is, bijvoorbeeld binnen de dorpskernen of op de oeverwallen langs de Vecht, zal men eerder onderzoek moeten doen dan op plekken waar deze laag is.

 • De heer Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  8 september 2017 - Donderdag 7 september 2017 is de heer Leo Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Tijdens zijn afscheidsreceptie als campusbeheerder van Nyenrode Business Universiteit ontving hij de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten als vrijwilliger voor studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre (NCV) van Nyenrode.  Daarnaast is Besemer vrijwilliger en commissaris van Oranjevereniging van Breukelen. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht.

  Lees meer over de heer Besemer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 • Inwoners positief over veiligheid en leefbaarheid

  8 september 2017 - Inwoners van Stichtse Vecht waarderen het woonklimaat, leefbaarheid en de veiligheid in hun buurt nog steeds met een ruime voldoende. Negen op de tien inwoners geven aan tevreden te zijn in zijn of haar buurt. De woonomgeving en leefbaarheid worden gewaardeerd met een rapportcijfer 7,5. Dit ligt boven het landelijk gemiddelde. Het veiligheidsgevoel is vergelijkbaar met 2014. Gaven de inwoners toen een 7,4 als rapportcijfer, nu is dat een 7,1. Dit zijn enkele uitkomsten uit de ‘Rapportage Monitor Veiligheid en Leefbaarheid 2017’ die deze week openbaar is gemaakt. In een eerste reactie zegt burgemeester Marc Witteman tevreden te zijn met de uitkomsten. 'Uit de Veiligheidsmonitor blijkt dat inwoners in het algemeen positief oordelen over het woonklimaat, de leefbaarheid en de veiligheid in hun buurt, maar ook dat er voor ons nog  werk aan de winkel is.'

 • Statement onjuiste berichtgeving in media over wethouder Franko Živković-Laurenta

  7 september 2017 - Naar aanleiding van de berichtgeving in de media van hedenochtend, hecht ik er waarde aan met een schriftelijke reactie te komen.

 • NIX zonder ID met extra horeca-controles

  7 september 2017 - Vanaf vandaag tot en met woensdag 13 september vindt de landelijke themaweek ‘Nix zonder ID' plaats. Tijdens deze themaweek staat bij de verkoop van alcohol het tonen van je ID en het naleven van de leeftijdsgrens centraal. Donderdag 7 september gaan handhavers van de gemeente bijvoorbeeld op pad om een horeca-controle uit te voeren.

 • Vrijwilligers op huisbezoek bij ouderen vanaf 75 jaar

  7 september 2017 - Zoals u misschien weet, heeft Welzijn Stichtse Vecht vrijwilligers voor het informatief huisbezoek. Maar, wat doen deze vrijwilligers nu precies?

 • Cultuurhistorisch kunstwerk geplaatst in Tienhoven

  7 september 2017 - Op de Nieuweweg in Tienhoven is ter hoogte van fort Tienhoven een cultuurhistorisch kunstwerk geplaatst. Dit kunstwerk is geplaatst bij de feestelijke oplevering van de de dijk aan de Nieuweweg en de Waterleidingkade. Met de dijkverbetering is de dijk én de polder veilig gesteld voor de toekomst. 

 • Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2017: Nomineer nu!

  7 september 2017 - 'Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. De inzet van inwoners voor elkaar en voor hun buurt en wijk is voor onze samenleving van grote waarde. Want mensen zijn de schakel in onze samenleving.' Dat zegt  wethouder Welzijn Linda van Dort.

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  5 september 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • Houtkachels en open haarden

  2 oktober 2017 - Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

 • AED bij het gemeentekantoor beschikbaar voor omgeving

  31 augustus 2017 - Sinds augustus is één van de Automatische Externe Defibrilator’s (AED) die in het gemeentekantoor hangen, verplaatst naar een speciale kast aan de buitenzijde van het kantoor. Zo is deze AED, ook ’s nachts en in het weekeinde,  beschikbaar voor burgerhulpverleners in het geval van een hartstilstand.

 • Lancering Sportpunt met Taekwondoschool Choi Do Kwan

  31 augustus 2017 - Afgelopen maanden konden alle sportaanbieders in Stichtse Vecht meedingen naar de lancering van Sportpunt Stichtse Vecht. Uit de inzendingen is door middel van een loting een winnaar gekozen: Taekwondoschool Choi Do Kwan. Op 9 september verzorgt Wethouder Sport Van Vossen vanaf 11:00 uur de officiële opening van Sportpunt Stichtse Vecht in samenwerking met Choi Do Kwan in Sporthal Zwanenkamp.

 • Doe mee aan de Nationale Sportweek

  31 augustus 2017 - Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 september is het Nationale Sportweek. Ontdek hoe leuk, gezond, dynamisch en energiegevend sporten en bewegen is. Bekijk nu alvast het programma op de website van Sportpunt Stichtse Vecht en schrijf je in.

 • Voortgang snoeiwerkzaamheden bomen

  31 augustus 2017 - Sinds 24 juli zijn de snoeiwerkzaamheden aan de bomen in Stichtse Vecht in volle gang. De snoeiwerkzaamheden lopen goed. In Breukelen is inmiddels 80% van de werkzaamheden uitgevoerd. Wanneer de ploeg uit Breukelen klaar is, gaan ook zij verder in Maarssen. In Maarssen is 25% van de bomen gesnoeid. In totaal zijn nu ca. 1900 bomen gesnoeid.

 • Regelmatig in de file? Neem een OV-dag!

  29 augustus 2017 - Probeer het openbaar vervoer (OV) uit én ga voor leuke cadeaus, kortingen of loterijprijzen! Ontvang €20,- voor uw eerste OV-dagen.

 • Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai

  28 augustus 2017 - Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders van gemeenten in het Groene Hart vandaag het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’. Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden zij als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

 • Een klacht? Laat het ons weten

  10 oktober 2017 - Bent u niet tevreden over onze dienstverlening dan horen wij dat graag. Van klachten kunnen we leren; wij kunnen daarmee onze dienstverlening aan u nog verder verbeteren. Aarzel dus niet als u een klacht heeft: laat van u horen! Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw tips en adviezen.

 • Werkt u mee aan een groen initiatief?

  3 augustus 2017 - Werkt u als bewoners- of vrijwilligersgroep aan een groen initiatief in uw omgeving? Dan kunt u van 21 augustus tot en met 21 november 2017  vouchers ‘Beleef en bewonder’ aanvragen ter waarde van € 500 of € 1.000.

 • Wat te doen tegen maden in de container

  27 juli 2017 - Een nadeel van de warmte in de zomer is de maden in de groenafvalcontainer. We geven enkele tips hoe u maden in uw afvalcontainer kunt voorkomen.

 • Vijfde Beursvloer Stichtse Vecht op 2 november

  30 juni 2017 - Op donderdagmiddag 2 november 2017 vindt de vijfde editie plaats van een Beursvloer Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in de gemeente Stichtse Vecht. Naast alle bedrijven (klein en groot) zijn ook alle maatschappelijke organisaties, verenigingen, clubs en instellingen uit de gemeente van harte welkom om hieraan mee te doen. De organisatie is blij dat het evenement weer kan worden gehouden bij Pauw Bedrijven op De Corridor in Breukelen.

 • De kinderburgemeester van Stichtse Vecht

  Kinderburgemeester Stichtse Vecht

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  29 september 2017 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

RSS