Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

 • Gemeente organiseert uitslagenavond in Breukelen

  22 februari 2018 - Op woensdag 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ook is er die dag een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Na 21.00 uur als alle stembureaus sluiten, organiseert gemeente Stichtse Vecht een uitslagenavond in de aula van de Regionale Scholengemeenschap Broklede, Schepersweg 6a in Breukelen. Naast de kandidaten van de deelnemende politieke partijen zijn alle inwoners, media en andere belangstellenden van harte welkom om met elkaar de voorlopige uitslagen te volgen.

  Lees meer over gemeente organiseert uitslagenavond in Breukelen

 • Voortgang snoei bomen

  22 februari 2018 - Vorig jaar waren in Breukelen, Maarssen-Dorp, Oud-Zuilen, Tienhoven en Kockengen een aantal bomen nog niet gesnoeid. De reden hiervoor was dat deze bomen moeilijk bereikbaar waren. Daarom was er een aparte ‘klimploeg’ nodig om alle takken te kunnen bereiken. Deze klimploeg is begin dit jaar met de snoeironde van ongeveer 300 bomen, van de snoeilijst 2017, gestart. Rond half april is het snoeien van deze bomen klaar. Daarna start Verheij Integrale groenzorg met de snoei van die bomen die gepland staan voor 2018.  

 • Gezinshuis voor veilige thuissituatie voor kinderen

  22 februari 2018 - Sinds januari 2017 is in Stichtse Vecht een gezinshuis gestart. Een gezinshuis biedt een veilige omgeving voor uithuisgeplaatste kinderen; met gezinshuisouders die een vaste stabiele basis en professionele begeleiding bieden.

 • Doe mee aan NLdoet

  22 februari 2018 - Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Ook in Stichtse Vecht hebben organisaties leuke klussen aangemeld. We nodigen iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken en die organisaties vooruit te helpen.

 • Inspectieronde speeltoestellen in maart

  22 februari 2018 - De inspectie van de speeltoestellen (bijvoorbeeld glijbanen en schommels) en valondergronden (bijvoorbeeld rubbertegels en schors) vindt komende tijd weer plaats. U kunt dus iemand met een fototoestel, inspectiemateriaal en een schrijfblok tegenkomen op de speelplek bij u in de buurt.

 • Gemeentelijke belastingaanslag eind februari in de bus

  22 februari 2018 - Belastingsamenwerking Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (BSWW) verstuurt eind februari de gemeentelijke belastingaanslagen 2018. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de herwaardering van woningen en de onderliggende databestanden. De Waarderingskamer heeft groen licht gegeven voor de verzending.

 • Meer inwoners gebruiken onafhankelijke cliëntondersteuning

  22 februari 2018 - Onafhankelijke cliëntondersteuning is een succes. In 2017 maakten ruim 450 inwoners gebruik van onafhankelijke professionele ondersteuning bij het vinden van de juiste hulp. Dat is vier keer meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de ‘Monitor sociaal domein’ over het tweede half jaar van 2017.

 • Plassenschap Loosdrecht stelt vaarverbod in

  21 februari 2018 - Het Plassenschap Loosdrecht heeft met ingang van woensdag 21 februari 2018 een vaarverbod ingesteld voor de Loosdrechtse Plassen en omliggende vaarwegen. Het vaarverbod geldt tot wederopzegging en wordt bij dooi weer ingetrokken.

 • Uw idee of initiatief werkelijkheid laten worden?

  21 februari 2018 - Heeft u een goed idee voor uw wijk of buurt, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Is er geld nodig voor uw initiatief en is het lastig om dat bij elkaar te krijgen? Kern met Pit organiseert, ook in de provincie Utrecht, gratis workshops die u hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld een workshop Crowdfunding’ op 28 maart in Nieuwegein.

 • Klanten tevreden over regiotaxi Veenweide

  21 februari 2018 - Reizigers in Breukelen en Loenen geven Regiotaxi Veenweide gemiddeld een totaaloordeel van een  8,1. Dat blijkt uit het tevredenheidsonderzoek dat eind vorig jaar plaatsvond onder reizigers met een Wmo-pasje van Regiotaxi Veenweide (gebied voormalig Breukelen en Loenen).

 • Gladheidbestrijding in Stichtse Vecht

  20 februari 2018 - Het KNMI voorspelt serieuze vorst. Het kan dus glad worden buiten. Gemeente Stichtse Vecht bestrijdt de gladheid door het strooien van natzout en door het wegschuiven van de sneeuw. Hierbij worden eerst de hoofdroutes, de busroutes, wegen nabij scholen en centra voor ouderen, en de doorgaande fietspaden onder handen genomen. Als deze routes onder controle zijn, wordt er ook op secundaire wegen gestrooid en geschoven.

 • 5 maart: Sportcafé van Sportpunt Stichtse Vecht

  20 februari 2018 - Bent u lid van een bestuur of commissie van uw sportvereniging? En vindt u het belangrijk dat uw sportvereniging over 20 jaar nog net zo vitaal is als uzelf? Kom dan op maandagavond 5 maart naar het eerste Sportcafé van Sportpunt Stichtse Vecht.  

 • Tips om inbraak te voorkomen als u met vakantie gaat

  19 februari 2018 - De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Veel mensen gebruiken deze week om lekker op wintersport te gaan. Onthoud dat de vakantietijd een toptijd is voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen continu gesloten, nooit een lampje aan. U wilt natuurlijk dat uw huis zich na uw vakantie in dezelfde staat bevindt als voor u wegging. Daarom is het goed om enkele maatregelen te nemen.

 • Inspiratiesessie 4 generaties op de werkvloer: datum aangepast

  19 februari 2018 - LET OP: Wegens omstandigheden kan de sessie op 22 februari niet doorgaan. We ontmoeten u graag op maandag 12 maart van 15:00 tot 17:00 uur.

  Marieke Grondstra is generatiedeskundige en vertelt op 12 maart over de kenmerken van iedere werkzame generatie en de kansen en uitdagingen die dat met zich meebrengt. De sessie is open voor inwoners, ondernemers en raadsleden uit Stichtse Vecht. U bent van harte welkom op 12 maart van 15:00 tot 17:00 uur in het restaurant van het gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan 1 in Maarssen.

  Lees meer over 4 generaties op de werkvloer: hoe benut je de kracht van de samenwerkende generaties

 • Pasfoto's maken in gemeentekantoor tijdelijk niet mogelijk

  16 februari2018 - Helaas zijn er de laatste tijd regelmatig storingen in het pasfotohokje, waardoor er soms geen foto's gemaakt kunnen worden. Ook nu doet het probleem zich weer voor. We proberen het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Onze excuses voor het ongemak.

 • Schoolkinderen richten speelplek Nigtevecht in

  15 februari 2018 - Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Tweemaster en basisschool De Flambouw hebben deze week in groepjes een plannetje uitgewerkt voor inrichting van de speelplek aan de Garstenstraat in Nigtevecht. Medewerkers van gemeente Stichtse Vecht zorgden voor uitleg en begeleiding.

 • Voortgang wintersnoei op online kaart

  15 februari 2018 (update) - Maandag 16 januari is de groenaannemer gestart met het snoeien van diverse plantvakken in Stichtse Vecht. De wintersnoei zorgt ervoor dat de  beplanting in het voorjaar weer goed uitgroeit. Wilt u weten welke plantvakken in uw straat of wijk gesnoeid gaan worden en wanneer dit gebeurt? Kijk dan op de kaart of in de planning onderaan dit bericht. De planning is geüpdatet.

 • Gemeente stelt lijst op met karakteristieke panden

  15 februari 2018 - Gemeente Stichtse Vecht is trots op het bijzondere karakter van haar dorpen en kernen, en wil dat graag beschermen. Daarom leggen we een actuele lijst met karakteristieke panden aan die kenmerkend zijn voor het straatbeeld. De panden op deze lijst nemen we op in de bestemmingsplannen. Hiermee kunnen we regelen dat de hoofdvorm van de panden behouden blijft. De lijst met karakteristieke panden wordt opgenomen in de gemeentelijke erfgoedlijst.

 • P+R Breukelen vergroot en verbeterd

  14 februari 2018 - P+R Breukelen is vergroot en verbeterd. Reizigers kunnen nu op 704 parkeerplaatsen gratis parkeren. De uitbreiding van de P+R is het resultaat van plannen die Goedopweg met de gemeente Stichtse Vecht heeft gemaakt om de bereikbaarheid van de regio te vergroten en het verder reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Goedopweg en gemeente Stichtse Vecht bieden reizigers van 14 t/m 21 februari tussen 7.30 – 9.00 uur en 17.00 – 18.00 uur een gratis kopje koffie of thee aan van Ed Kroket.

  Lees meer over P&R Breukelen vergroot en verbeterd 

 • Openbaarmaking rapport van Bevindingen Integriteitsonderzoek en bijlagen; verklaring burgemeester Witteman

  13 februari 2018 – Op vrijdagavond 9 februari heeft de gemeenteraad het Rapport van Bevindingen Integriteitsonderzoek, openbaar gemaakt. Het rapport is opgesteld naar aanleiding van een melding bij de burgemeester over vermoeden van integriteitsschending waarbij wethouder Pieter de Groene betrokken zou zijn. De conclusies van het onderzoek kunt u lezen in het rapport.  

 • Wijzigingen in portefeuilleverdeling college B&W

  13 februari 2018 - Het college van B&W heeft vandaag, dinsdag 13 februari, een besluit genomen over een tijdelijke waarneming van de portefeuille van de teruggetreden wethouder Pieter de Groene. De waarneming geldt tot het moment dat er na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart een nieuw college is gevormd.  

 • Compliment voor Steunpunt Mantelzorg

  12 februari 2018 - Vandaag werden vrijwilligers en beroepskrachten van het Steunpunt Mantelzorg in de bloemetjes gezet en ontvingen zij een kleine attentie. Dankzij hun geweldige inzet zijn er in 2017 wéér meer mantelzorgers bereikt en hebben deze het gemeentelijk mantelzorgcompliment ontvangen als blijk van waardering voor hun bijzondere inspanningen.

 • Ga de uitdaging aan: 30 dagen geen alcohol

  12 februari 2018 - Geef u op voor de landelijke actie ‘IkPas’ en drink 30 dagen geen alcohol. Ook wethouder Volksgezondheid Jacqueline Koops en burgemeester Marc Witteman doen mee aan IkPas. 'We dagen u uit om met ons mee te doen!  Zet samen met ons uw alcoholgebruik op pauze van 1 tot en met 30 maart.'

 • Wethouder Pieter de Groene van Stichtse Vecht heeft ontslag genomen

  9 februari 2018 - Wethouder Pieter de Groene van Stichtse Vecht heeft vandaag ontslag genomen als wethouder van Stichtse Vecht. Hij maakte dit bekend via een brief aan burgemeester Witteman. Aanleiding voor zijn ontslag is een onderzoek dat heeft plaatsgevonden naar een vermoeden van integriteitsschending.  De conclusie van het onderzoek luidt dat wethouder De Groene betrokken is geweest bij de tijdelijke huisvesting van kinderopvangorganisatie Kind & Co in het pand aan de Julianaweg 23 in Maarsen en dat daarmee de schijn van belangenverstrengeling is gewekt.

 • Inwoners kunnen kiezen uit 12 politieke partijen

  9 februari 2018 - Op woensdag 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen en een raadgevend referendum plaats. De politieke partijen die meedoen aan deze verkiezingen in Stichtse Vecht zijn bekend. Vanmiddag is het centraal stembureau bij elkaar gekomen in een openbare bijeenkomst om onder andere de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten vast te stellen. In totaal doen 12 politieke partijen in Stichtse Vecht mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  Lees meer over inwoners kunnen kiezen uit 12 politieke partijen

 • Doe mee(r) met PMD

  8 februari 2018 - PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) wordt in Stichtse Vecht apart opgehaald. De installatie waar PMD naar toe gaat, scheidt deze drie onderdelen. Van drinkpakken wordt het plastic binnenlaagje of (indien aanwezig) het aluminium laagje afgehaald. Dit wordt gerecycled. Van plastic wordt onder meer fleecekleding en vloerbedekking gemaakt. Metaal wordt ook geheel gerecycled: oud blik wordt nieuw blik. Deze nieuwe manier van PMD inzamelen is goed voor het milieu. We houden nóg minder restafval over en we kunnen het hergebruiken. Doe dus ook mee met het scheiden van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken.

 • Sporten met een laag inkomen

  8 februari 2018 - De gemeente wil graag dat iedereen kan sporten.

 • 24 maart: Landelijke Opschoondag. Doet u mee?

  8 februari 2018 - Zaterdag 24 maart 2018 is het Landelijke Opschoondag. Overal in het land organiseren mensen leuke evenementen om samen hun straat of buurt schoon te houden. Want in een schone omgeving is het prettiger wonen. Doet u ook mee? Het is een mooi moment om met buurt- en wijkbewoners samen iets te doen.

 • Koolmonoxide is levensgevaarlijk

  8 februari 2018 - In de winter draaien we de kachel wat hoger, houden ramen gesloten en sluiten ventilatieroosters. Lekker warm, maar ook een risico. De laatste tijd zijn er opvallend veel meldingen van (bijna-)ongevallen met koolmonoxidevergiftiging. Zo’n vergiftiging kan iedereen overkomen. Bijna de helft van de ongevallen vindt plaats met een moderne cv-installatie. Daarom: ventileer, controleer en alarmeer. Lees hieronder de tips van Brandweer Veiligheidsregio Utrecht.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning in Stichtse Vecht

  6 februari 2018 - Heeft u hulp of zorg nodig, maar weet u niet precies welke zorg, of hoe u dat moet aanvragen? Wilt u advies of informatie over uw situatie of hulpvraag? Wilt u dat er iemand aanwezig is bij het keukentafelgesprek met de gemeente? Dan kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

 • Twaalf politieke partijen willen meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Stichtse Vecht

  6 februari 2018 - Op maandag 5 februari, de dag van de kandidaatstelling, hebben de politieke partijen die willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart hun kandidatenlijsten ingeleverd. Vanmiddag om 16.00 uur is het centraal stembureau in een besloten zitting bij elkaar gekomen om de ingeleverde kandidatenlijsten te onderzoeken. In totaal hebben 12 politieke partijen met het inleveren van de kandidatenlijsten aangegeven mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stichtse Vecht.

  Lees meer over twaalf politieke partijen willen meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Stichtse Vecht 

 • Stichtse Vecht sluit aan bij de Statiegeldalliantie

  5 februari 2018 - De gemeenteraad heeft op 31 januari 2018 besloten zich aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. Dit betekent dat ook Stichtse Vecht zich uitspreekt vóór statiegeld op alle PET-flessen en blikjes en tégen zwerfafval. Wij steunen hiermee het initiatief waarin bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en diverse maatschappelijke organisaties zwerfval een halt toe willen roepen.

 • Vraag uw paspoort of identiteitskaart op tijd aan

  5 februari 2018 - Is uw paspoort of identiteitskaart verlopen en heeft u een nieuw exemplaar nodig? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak. Het is momenteel erg druk met het aanvragen van reisdocumenten. Het zou jammer zijn als u niet terechtkunt op uw favoriete dag

 • Minder telefoon en meer gebruik van digitale dienstverlening

  2 februari 2018 - Inwoners van Stichtse Vecht kiezen steeds vaker voor digitaal contact met de gemeente.  Dat gebeurt vooral via de website, sociale media als Facebook, Twitter en WhatsApp en de e-mail. Ook is er een toename van het aantal producten en diensten dat online wordt aangevraagd. Uit doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat er veel waardering is van de klant. De dienstverlening scoort in 2017 net als in het jaar daarvoor een 8,6.

  Lees meer over minder telefoon en meer gebruik van digitale dienstverlening

 • Onderzoek naar kwaliteit Vechtbruggen in de gemeente

  2 februari 2018 - De renovatie van de Vechtbrug in Breukelen stond gepland voor 1e kwartaal 2018. Bij de voorbereidingen van de geplande renovatie bleek dat de brug in slechtere staat is dan voorzien. Daarom wordt nu onderzocht wat de beste optie is voor de brug: grondig renoveren of toch vervangen. Naar aanleiding hiervan heeft het college besloten om dit voor alle vechtbruggen te onderzoeken. Het onderzoek moet leiden tot een meer jaren onderhouds- en vervangingsprogramma voor alle Vechtbruggen.

  Lees meer over onderzoek naar kwaliteit Vechtbruggen in de gemeente

 • BSWW gaat eind februari belastingaanslagen 2018 verzenden

  Logo Belastingen SWW2 februari 2018 - Donderdag 1 februari jl. heeft de Waarderingskamer aangegeven voldoende verbetering te zien in de uitvoering van de Wet WOZ door BSWW. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de herwaardering en de onderliggende databestanden. Het oordeel van de toezichthouder bevestigt dat de organisatie een kwaliteitsslag heeft gemaakt. Dit betekent dat de belastingaanslagen 2018 voor de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren eind februari 2018 kunnen worden verzonden.

  Lees meer over BSWW gaat eind februari belastingaanslagen 2018 verzenden

 • Keurmerk Veilig en Schoon uitgereikt aan Zwembad Safari

  1 februari 2018 - Dinsdag 30 januari heeft Zwembad Safari in Maarssenbroek het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Hiermee laat Safari zien te voldoen aan de algemene en wettelijke eisen als het gaat om veiligheid en hygiëne. Daarnaast stelt dit keurmerk extra eisen boven de wettelijke verplichtingen. Het keurmerk is ingesteld door de zwembadbranche en wordt uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur. Zwembad Safari wordt geëxploiteerd door Sportfondsen.

 • Digisterker

  1 februari 2018 - Wilt u zelf leren uw (overheids)zaken via de computer te regelen? Doe dan mee met de cursus  “Digisterker” die gegeven wordt door de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen in de Bibliotheek Maarssenbroek. De eerstvolgende cursus start op 21 maart. Een cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Opgeven kan nog tot 12 maart.

 • Aanleg gehandicaptenparkeerplaats gratis voor inwoners

  1 februari 2018 - Een gehandicaptenparkeerplaats bij de inwoner voor de deur wordt kosteloos voor inwoners. Eerder betaalden inwoners die zo’n parkeerplaats nodig hebben € 500,- voor de aanleg. De regels voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerplaats veranderen niet. Dat besloot het college van B&W op 30 januari 2018.

 • Nieuwe vervoerder voor Regiotaxi Utrecht

  1 februari 2018 - Willemsen-de Koning Groep BV is vanaf 1 april 2018 de nieuwe vervoerder voor de regiotaxi in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen). Dat is de uitkomst van een aanbesteding door de betrokken gemeenten en de provincie Utrecht. Eind vorig jaar is met de huidige vervoerder De Vier Gewesten (DVG) afgesproken om het contract per 1 april 2018 te ontbinden.

 • Stichtse Vecht gaat zwemmen tegen kanker

  30 januari 2018 - Met trots kondigen we aan dat de eerste editie van Swim to Fight Cancer - Stichtse Vecht in 2018 een feit is! Op zondag 2 september 2018 zal een swim plaatsvinden waarbij het prachtige Boom en Bosch in Breukelen start- en finishpunt van dit zwemevent vormt. De bedoeling is dat zoveel mogelijk inwoners en organisaties meedoen, waarbij zij zich laten sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. Alle opbrengst komt ten goede aan kankerbestrijding.

 • Snel internet voor buitengebied Stichtse Vecht West

  30 januari 2018 - Het buitengebied van Groene Hart Noord krijgt glasvezel! Maandag 29 januari jl. werd bekend dat 53,9% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel.

 • Inzet op zelfstandig wonen met begeleiding voor kwetsbare inwoners

  29 januari 2018 - 16 Utrechtse gemeenteraden hebben de regionale koers voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen aangenomen. De bestuurders van deze 16 Utrechtse regiogemeenten (U16) en samenwerkingspartners ondertekenden de koers vrijdag 26 januari 2018. De ondertekenaars zetten in op ‘zelfstandig wonen met begeleiding’, thuis in de wijk, waardoor ook kwetsbare inwoners zoveel mogelijk deel blijven uitmaken van de samenleving.

 • Hulp bij schulden en financiële problemen

  25 januari 2018 - Heeft u financiële problemen, schulden of heeft u moeite met het betalen van uw vaste lasten? Op de website www.zelfjeschuldenregelen.nl vindt u onder andere voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken om een regeling te treffen met uw schuldeisers. Als u er zelf niet uitkomt, kunt u ook de hulp van familie of vrienden inroepen. Komt u er zelf niet uit, ook niet met hulp van anderen? Neem dan contact op met de gemeente: telefoon 14 0346.

 • Snel internet in het buitengebied: nu of nooit!

  25 januari 2018 - Wethouder Pieter de Groene hoopt volgende week te kunnen melden dat de campagne voor aanleg van snel internet in het westelijk deel van Stichtse Vecht is geslaagd. Hij moedigt alle inwoners van het gebied via een brief nogmaals aan om te kiezen voor sneller internet. Deze week is uw laatste kans! Sluit vóór 29 januari een abonnement af bij 1 van de 4 dienstenaanbieders.

 • Tariefsverlaging voor zaalsportverenigingen

  25 januari 2018  - Het college van B&W heeft de in de begroting 2018 en volgende jaren voor de binnensport beschikbaar gekomen extra 75.000 euro bestemd. Een deel van het geld wordt gebruikt om de tarieven met 5% te verlagen. De besteding van het geld is in nauw overleg met de Sportraad Stichtse Vecht tot stand gekomen.

 • Nieuw fonds als aanvulling op Cultuurfonds Stichtse Vecht

  25 januari 2018 - Cultuurfonds Stichtse Vecht is een initiatief van gemeente Stichtse Vecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBCF) en is bedoeld om cultuur in Stichtse Vecht te stimuleren en te versterken. Dit Cultuurfonds heeft nu een nieuw fonds dat dient als aanvulling op het budget: Patronen van Stichtse Vecht. Vanuit dit fonds worden alle culturele en creatieve initiatieven van musea en verenigingen ondersteund.

 • College kent aanvragen leefbaarheidsbudgetten 2018 toe

  25 januari 2018 - Bewonersgroepen en individuele bewoners wordt jaarlijks de gelegenheid geboden om sociale en fysieke leefbaarheidsinitiatieven in te dienen. Voor 2018 is een budget beschikbaar van € 160.000, het centraal leefbaarheidsbudget. Hiervan is 2/3 bestemd voor fysieke initiatieven (€ 110.000) en 1/3 voor sociale initiatieven (€ 50.000). Het college van B&W heeft alle fysieke initiatieven beoordeeld en voor een bedrag van € 101.209 gehonoreerd. Daarnaast zijn er ook sociale initiatieven gehonoreerd voor een bedrag van € 8.600.

 • 30 dagen geen alcohol: gaat u de uitdaging aan?

  25 januari 2018 - Wethouder Jacqueline Koops (Volksgezondheid) en burgemeester Marc Witteman doen mee aan de landelijke actie IkPas. Zij zetten gedurende 30 dagen hun alcoholgebruik op pauze. Zij dagen ouders, opvoeders en sporters uit om ook van 1 tot en met 30 maart geen alcohol te drinken.

 • Alle kernen een papiercontainer

  24 januari 2018 - Zaterdag 20 januari was wethouder Linda van Dort aanwezig bij de eerste papierinzameling dit jaar in Kockengen. Een bijzonder moment omdat dit de laatste kern is waar de papierinzameling met kliko’s uitgerold is. Vanaf heden halen vrijwilligers van de voetbalvereniging Kockengen en de Hervormde Kerkgemeente Kockengen het papier huis aan huis op. Tot op heden vond de inzameling in Kockengen plaats door middel van zeecontainers aan de Sportparkweg.

 • Willibrordusschool in Breukelen ontvangt predicaat ‘Excellente School’

  23 januari 2018 - Onderwijswethouder Pieter de Groene was maandag 22 januari aanwezig bij de uitreiking van het predicaat ‘Excellente School’ aan de Willibrordusschool in Breukelen: 'Het belangrijkste doel van Excellente Scholen is om de onderwijskwaliteit in Nederland te verbeteren door kwaliteit zichtbaar te maken en over te dragen. Ik ben er samen met de school trots op dat dit resultaat behaald is en ik feliciteer de school van harte hiermee!'

 • Stichtse Vecht wint FUTURproof award

  19 januari 2018 - Gemeente Stichtse Vecht heeft gisteravond een bijzondere prijs gewonnen: de FUTURproof award 2018! Doel van de prijs is om erkenning te geven aan de inzet van de winnende organisatie en tegelijkertijd een positief voorbeeld te geven van een goed verjongingsbeleid om andere organisaties te inspireren.

  De award wordt uitgereikt aan Hans Zoun, directeur bedrijfsvoering gemeente Stichtse Vecht

  Meldingen naar aanleiding van de storm?

  18 januari 2018 - De storm trekt over Stichtse Vecht met windstoten van wel 140 km per uur. Het KNMI heeft code rood afgegeven, dus wees voorzichtig. U kunt via ons Telefonisch InformatieCentrum uw meldingen doorgeven via telefoonnummer 14 0346. Vallende takken, bladeren en zwerfvuil kan door de straten gaan waaien. Onze buitendienst rijdt rond om de meldingen op te lossen en ruimt daarbij op wat ze tegenkomen aan belemmerende takken e.d. Wij staan klaar om de aannemers die in actie moeten komen te coördineren. Morgen volgt nog een ronde om de takken e.d. uit de bermen op te ruimen.

 • Afhandeling stormschade

  18 januari 2018 - De storm is voorbij, het opruimen zal de komende dagen nog doorgaan! Al de hele dag wordt er hard gewerkt door de brandweer, onze buitendienst en verschillende aannemers. Ook veel inwoners steken zelf de handen uit de mouwen. De meest urgente stormschade is het eerst opgelost. De gemeente houdt bij het opruimen nauw contact met de Brandweer. Vandaag is prioriteit gegeven aan de gevaarlijke situaties. Het ziet er naar uit dat alle wegen weer vrij zijn. Soms kan het opruimen wat langer duren wegens het grote aantal meldingen, we vragen uw begrip daarvoor.

 • Ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen

  18 januari 2018 - Wie erg krap bij kas zit, kan tijdelijk voor gratis voedselpakketten terecht bij de Voedselbank Stichtse Vecht. Op 18 januari bracht wethouder Warner van Vossen (sociale zaken) een bezoek aan de Voedselbank. Daar presenteerde hij de gratis hulpgids van de gemeente ‘Rondkomen in Stichtse Vecht’. In deze hulpgids staan de belangrijkste regelingen en hulpinitiatieven voor inwoners met een laag inkomen.

 • Makkelijk af van uw plastic, drankenkartons en blik

  18 januari 2018 - Weet u wanneer het PMD-afval (daaronder valt plastic, drankenkartons en blik) bij u aan huis wordt opgehaald? U vindt de actuele informatie voor uw adres in de online AfvalWijzer. Daarin staat voor elke afvalsoort precies wanneer het afval wordt opgehaald. Ook wanneer de inzameling afwijkt van het normale rooster. U hoeft hiervoor alleen maar uw postcode en huisnummer in te vullen op www.mijnafvalwijzer.nl. En er is meer: via de AfvalWijzer kunt u ook instellen dat u steeds per e-mail een herinnering ontvangt van de eerstvolgende ophaaldatum.

 • Winter Water Spelen in het teken van drinkwater én bewegen

  18 januari 2018 - Voor de ruim 50 kinderen was het vooral een erg leuke middag: de Winter Water Spelen bij basisschool ’t Bontenest in Maarssenbroek. Ze konden dansen met Juvat Westendorp, proefjes doen met water, leren hoepelen en een parcours afleggen in de gymzaal. Toch was het ook duidelijk waar deze middag om draaide: water drinken in plaats van frisdrank en sapjes. Dit werd al direct duidelijk in de opening van wethouder Jacqueline Koops en kinderburgemeester Mijke Moons. Na afloop kreeg iedereen een Dopper, speciaal om water uit te drinken.

 • Alle kernen een papiercontainer

  18 januari 2018 - Zaterdag 20 januari is wethouder Linda van Dort aanwezig bij de eerste papierinzameling dit jaar in Kockengen. Een bijzonder moment omdat dit de laatste kern is waar de papierinzameling met kliko’s uitgerold is. Vanaf heden halen vrijwilligers van de voetbalvereniging Kockengen en de Hervormde Kerkgemeente Kockengen het papier huis aan huis op. Tot op heden gebeurt de inzameling in Kockengen door middel van zeecontainers aan de Sportparkweg.

 • Bomenlaan park Vechtenstein is aan vervanging toe

  15 januari 2018 - De zilveresdoorns langs de kinderboerderij in park Vechtenstein zijn meer dan 70 jaar oud en raken de afgelopen jaren snel in verval. Vanuit het oogpunt van veiligheid is behoud van de bomen geen optie meer. Bewoners zijn blij met de kap en hebben meegedacht over de herplant.

 • Prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen in volle gang

  12 januari 2018 - Vrijdag 12 januari heeft onderwijswethouder Pieter de Groene samen met zijn collega-wethouders van Hilversum en Wijdemeren een lespakket in ontvangst genomen, in het kader van de prijsvraag naar een icoon voor de Oostelijke Vechtplassen. De feestelijke bijeenkomst vond plaats op basisschool De Catamaran in Oud-Loosdrecht.

 • Reclame maken via A0-reclameborden

  11 januari 2018 - Met ingang van 1 januari is Centercom de nieuwe exploitant voor A0-reclame in Stichtse Vecht. Ondernemers, verenigingen, stichtingen, onderwijsinstellingen, overheidsorganen etc. die reclame willen maken of een evenement willen aankondigen via A0-frames aan lantaarnpalen, kunnen dit rechtstreeks regelen via Centercom. Hun contactgegevens vindt u op www.centercom.nl.

 • Wintersnoei plantvakken

  11 januari 2018 - Maandag 16 januari start de groenaannemer met het snoeien van diverse plantvakken in Stichtse Vecht. De wintersnoei zorgt ervoor dat de  beplanting in het voorjaar weer goed uitgroeit.

 • Ruim 3000 kerstbomen ingezameld

  11 januari 2017 - Bij de kerstboominzameling van woensdag 10 januari zijn in totaal 3.242 kerstbomen opgehaald. Die worden door Groen Recycling tot compost verwerkt. Voor elke kerstboom is een lot uitgedeeld. Kinderen tot 16 jaar kunnen daar leuke prijzen mee winnen. De winnende lotnummer worden woensdag 17 januari bekendgemaakt via www.stichtsevecht.nl/kerstboom.

 • Bekendmakingen op de kaart

  21 februari - Wilt u in één oogopslag zien wat de plannen zijn in uw buurt? Op www.stichtsevecht.nl/bekendmakingen vindt een kaart waarin u kunt zien welke vergunningen zijn aangevraagd of verleend, of welke beleidsplannen betrekking hebben op uw buurt. Alle bekendmakingen worden verwerkt in één plattegrond.

 • Kleine aanpassing aan de AfvalWijzer

  8 januari 2018 - Kent u de online AfvalWijzer al? Dan is het u misschien al opgevallen dat de afvalsoort Plastic en Kunststof tegenwoordig Plastic, Metaal en Drankenkartons heet. Deze wijziging is doorgevoerd omdat ook blikjes en kartonnen sapverpakkingen (de zogenoemde ‘drankenkartons’) bij het plastic afval mogen.

 • Hoe om te gaan met melden van jongerenoverlast?

  5 januari 2017 - In de VAR heeft onlangs een bericht gestaan dat Jeugd-Punt een nieuw meldpunt voor jongerenoverlast heeft ingesteld. Dit bericht heeft tot vragen geleid: moet je dit niet gewoon melden bij de politie? Bij overlast die niet levensbedreigend is of spoed vereist, kan inderdaad het beste de politie gebeld worden via het niet-spoed nummer: 0900 8844. De politie gaat met de melding aan de slag en zorgt ook voor afstemming in het daarvoor ingerichte Jeugdoverleg tussen politie, Jeugd-Punt en gemeente. Wel wordt er gekeken naar verschillende mogelijkheden om Jeugd-Punt nog meer in contact te laten komen met melders van jongerenoverlast. Het beschikbaar stellen van een mobiel telefoonnummer om in contact te treden met jongerenwerkers is er hier een van. De politie blijft te allen tijde het meldpunt bij jeugdoverlast. Wij betreuren het dat er mogelijk onduidelijkheid is ontstaan als gevolg van dit bericht.

 • Buiten Spelen Natuurlijk! Plannen voor speelplekken

  2 februari 2018 (update) - Buiten spelen is leuk en gezond. Daarom zorgt de gemeente voor uitdagende en creatieve speelvoorzieningen met veel ruimte voor groen, voor kinderen van alle leeftijden.

 • Informatiekrant in de brievenbus én online

  5 januari 2018 – Onlangs verscheen de Informatiekrant Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen. Deze krant werd huis-aan-huis verspreid. In deze krant vindt u praktische informatie, interviews, tips en nog veel meer. De krant is ook online beschikbaar met extra’s in de vorm van filmpjes en andere aanvullingen: online informatiekrant over Jeugdhulp, Wmo, Werk en Inkomen.

 • Bijeenkomsten voor werkende mantelzorgers

  4 januari 2018 - Mantelzorgers – vaak familieleden – zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Soms zelfs 24 uur per dag. 'Dat doe je toch gewoon voor elkaar', krijg je veelal te horen van mantelzorgers. Dat neemt niet weg dat mantelzorg ook zwaar kan zijn. De zorg voor een ander kan veel voldoening geven, maar mantelzorg kan ook een groot beslag op iemand leggen en veel van het uithoudingsvermogen vergen. Dat geldt zeker ook voor de mensen die intensieve mantelzorg combineren met betaald werk. 71% van de mantelzorgers onder de 65 jaar heeft betaald werk. Van de werkende beroepsbevolking combineert 1 op de 6 werknemers werk met mantelzorgtaken. Gemeente Stichtse Vecht geeft hoge prioriteit aan de ondersteuning van mantelzorgers, en de combinatie van werk en mantelzorg vormt een van de speerpunten.

 • Start werkzaamheden Bisonspoor 2020

  4 januari 2018 - In en rondom BISON Shopping Center in Maarssenbroek gaat vanaf 2018 veel gebeuren. De eerste stap van de vernieuwing is de sloop en bouw van parkeergarage P1 bij Bisonspoor.

 • Bekendmakingen in uw mailbox

  20 december 2017 - Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen of beleidsregels die voor u van belang zijn? Abonneer u dan op Berichten over uw buurt. U ontvangt dan een attendering in uw mailbox wanneer een bekendmaking is gepubliceerd die betrekking heeft op uw woonomgeving.

 • Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilliger Otto van Schie

  18 december 2017 - Zaterdag 16 december ontving Otto C. van Schie, brandweervrijwilliger in Loenen aan de Vecht, een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marc Witteman. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dhr. Van Schie werd verrast tijdens het jaarlijkse kerstdiner van de brandweer. Dat had als thema 'wintersport'. De hele brandweergarage was omgetoverd in wintersportsferen.

 • Populieren aan Ruimteweg vervangen door lindebomen

  14 december 2017 - De populieren langs de Ruimteweg in Maarssenbroek worden vervangen door lindebomen. De populieren op de ruimteweg moeten weg omdat ze te dicht op de panden staan. Dit veroorzaakt overlast voor de kantoorpanden, waarvan onlangs een deel is omgevormd naar appartementen. Op verzoek van de ondernemers worden deze nu verwijderd.   

  Lees meer over Populieren aan Ruimteweg vervangen door lindebomen.

 • Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen

  6 december 2017 - 21 organisaties, waaronder gemeente Stichtse Vecht, hebben hun handtekening gezet om de Oostelijke Vechtplassen klaar te maken voor de toekomst. De Oostelijke Vechtplassen worden ontwikkeld tot een aantrekkelijk en toegankelijk gebied waar mensen graag wonen, werken en recreëren en waar - door een verbetering van de waterkwaliteit - recreatie en natuur goed samengaan en elkaar versterken. Het is het begin van een groot aantal projecten die het gebied in Noord-Holland en Utrecht in tien jaar klaar moeten maken voor de toekomst. De ondertekenaars investeren ruim 77 miljoen euro in het gebied.

  Lees meer over aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen.

 • Uitbreiding subsidie voor praktijkondersteuner jeugd GGZ

  1 december 2017 - De gemeente stelt extra geld beschikbaar voor een ondersteuner die de huisarts bijstaat in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd (jeugd GGZ). Deze jeugd GGZ-praktijkondersteuner houdt kantoor in de huisartsenpraktijk. Zo kan de cliënt snel worden geholpen en hoeft de huisarts niet (zelf) door te verwijzen naar een specialistische hulpverlener zoals een psycholoog. 

 • Sociale kaart – vind snel hulp in de buurt

  30 november 2017 - Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Het liefst in uw eigen buurt? Dan is er de Sociale kaart. De Sociale kaart is een website met een database. Daarin vindt u praktische informatie en contactgegevens van lokale organisaties, inwonersgroepen, verenigingen en instellingen die u kunnen helpen.

 • Gemeente kapt bomen vanwege veiligheid

  26 oktober 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is zuinig op haar groene woonomgeving en is terughoudend met het kappen van bomen. Toch worden er in het najaar 750 bomen gekapt, omdat uit controle is gebleken dat ze gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Dit grote aantal komt vooral door boomziekten zoals de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte. Er worden in totaal 317 bomen herplant of aangeplant.

 • We gaan afval omgekeerd inzamelen

  23 oktober 2017 (update) - Elk huishouden heeft afval. Door het afval beter te scheiden kunnen veel grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Zo hoeft er minder restafval verbrand te worden. Dat bespaart kosten, energie en er komen minder afvalstoffen in de lucht terecht. Om dit te kunnen doen keren we de manier waarop we tot nu toe afval inzamelden om: het ‘Omgekeerd Inzamelen’. Alle afval dat gerecycled kan worden, wordt aan huis opgehaald. Het restafval brengt u zelf weg naar een afvalcontainer in de buurt. Om het u makkelijk te maken, wordt de restafvalcontainer vervangen door een afvalbak voor plastic, blik en drankkartons (PMD).

 • Strenge handhaving op containers aan openbare weg

  11 oktober 2017 - Veel bewoners ergeren zich aan de containers die na legen langer dan 12 uur aan de openbare weg staan. Dit is verboden volgens de art. 9 van de Afvalstoffenverordening. Gelukkig haalt meer dan 95% van de bewoners hun container wel op tijd van de openbare weg. Om de overlast voor buurtbewoners te beperken gaat de gemeente Stichtse Vecht hier strikt op handhaven.

 • Houtkachels en open haarden

  2 oktober 2017 - Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

 • Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai

  28 augustus 2017 - Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders van gemeenten in het Groene Hart vandaag het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’. Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden zij als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

 • De kinderburgemeester van Stichtse Vecht

  Kinderburgemeester Stichtse Vecht

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsApp

  15 juni 2017 - Gemeente Stichtse Vecht is ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon, post en (op afspraak) bij de publieksbalies.

 • Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

  14 juni - Sinds begin deze maand kunt u als inwoner van Stichtse Vecht bij het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart aangeven of uw nieuwe reisdocument bezorgd moet worden. Handig als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw het gemeentekantoor kunt bezoeken om uw reisdocument af te halen. De bezorging vindt op een veilige manier plaats op elke gewenste locatie in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bezorging gaat altijd op afspraak. Wie voor deze extra service belangstelling heeft, betaalt € 5,00 bezorgkosten per reisdocument.

 • Persoonlijke brief van burgemeester Marc Witteman

  3 mei 2017 - Lees hier de brief van burgemeester Marc Witteman aan alle inwoners van Stichtse Vecht.

 • Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

  30 maart 2017 - Op de Jonge Ambtenarendag in Breda is vandaag bekend gemaakt dat Stichtse Vecht de winnaar is van de race om het gastheerschap van de Jonge Ambtenarendag in 2018. De winst is een bijzondere prestatie. Eerdere edities vonden onder andere plaats in steden als Schiedam, Almere, Den Haag, Arnhem, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Voor de organisatie van dit evenement is de gemeente een bijzonder partnership met Businesss Universiteit Nyenrode aangegaan, zij stellen hun locatie voor deze dag beschikbaar.

  Lees meer over Stichtse Vecht ontvangt 600 jonge ambtenaren op evenement in 2018

RSS