Solliciteren

Solliciteren

Solliciteren doe je niet dagelijks, daarom bereiden we jou graag zo goed mogelijk voor op wat komen gaat.

We geloven dat iedere vacature maatwerk is, omdat we elke keer weer een uniek persoon zoeken. We vertellen je wel alvast graag hoe onze procedure in grote lijnen verloopt.

Sollicitatie en selectie

Nadat je je sollicitatie hebt verstuurd, ontvang je direct een bevestigingsmail. We behandelen je sollicitatie uiteraard vertrouwelijk. We laten de manier waarop je wilt solliciteren aan jou: dat kan met een brief en cv, maar ook filmpjes of andere creatieve uitingen zijn welkom. Let wel: wij ontvangen graag uitsluitend je sollicitatie op een openstaande functie. Een open sollicitatie kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Bij vacatures met een sluitingsdatum maken we snel na de sluitingsdatum een eerste selectie. Kandidaten die we willen uitnodigen, bellen we binnen 2 weken om een afspraak te maken. Kandidaten die niet worden uitgenodigd, ontvangen hierover een e-mail.

Bij vacatures zonder sluitingsdatum streven we ernaar jou binnen 5 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie uitsluitsel te geven. Dat doen we zoveel mogelijk telefonisch.

Voor sommige functies maakt een assessment onderdeel uit van de selectie. Als hiervan sprake is, vermelden we dit altijd bij de informatie over de vacature.

Het sollicitatiegesprek

Het eerste gesprek dient meestal als kennismaking. Soms vragen we je een pitch voor te bereiden. Uiteraard vertellen we je meer over de functie en over het werken bij onze gemeente. Ook krijg je volop de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast praten we verder over je ambities, werkervaring en je competenties.

Zijn we enthousiast over je, dan nodigen we je óf uit voor een tweede verdiepend gesprek óf we plannen een afspraak met je in om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Word je afgewezen, dan laten we je dit telefonisch weten, uiteraard met een toelichting.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Selecteren we je als de geschikte kandidaat voor de functie, dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je startsalaris en andere arbeidsvoorwaarden. Verder bespreken we wat het betekent om als ambtenaar aan de slag te gaan en vertellen we je meer over ons integriteitsbeleid.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een prima salaris. De hoogte daarvan hangt af van het niveau en de zwaarte van je functie, maar ook van je werkervaring en functioneren.

Naast je salaris krijg je een Individueel Keuze Budget. Dit persoonlijke budget van 17,05% van jouw bruto salaris kun je naar eigen inzicht inzetten. Je kunt er bijvoorbeeld extra vakantiedagen van kopen.

Naast de erkende feestdagen heb je per kalenderjaar recht op 165,6 verlofuren op basis van 36 uur per week (fulltime). Dat komt neer op bijna 5 weken vakantie.

Een warm welkom

Je start bij ons met een uitgebreid inwerktraject. Onderdeel hiervan is het afleggen van de ambtseed of -belofte, een plechtige gebeurtenis ten overstaan van de burgemeester en de gemeentesecretaris. Daarnaast laten we je graag onze mooie gemeente zien. Je maakt samen met andere nieuwe collega’s een rondrit langs alle kernen (dorpen) in de gemeente. Zo krijg je een beeld van het werk en leer je gelijk collega’s uit andere teams kennen.

Buddy  

We vinden het belangrijk dat jij snel je weg kunt vinden in onze organisatie en dat je met je vragen bij iemand terechtkunt. Daarom krijgt iedere nieuwe collega een ‘buddy’. Dit is een collega van een ander team die jou goed wegwijs kan maken in onze organisatie. Bovendien leert de buddy ook veel van jou, door je frisse blik op onze organisatie. Samen spreken jullie af hoe vaak en op welke manier jullie contact willen hebben.

Nu naar vacatures