Persberichten

Home > Bestuur > Persberichten

Persberichten

Hier vindt u de meest recente persberichten. Voor persvragen neemt u contact op met de woordvoerders van de gemeente. Hun contactinformatie vindt u bij Informatie voor de media.

 • Gratis boom voor inwoners Stichtse Vecht

  1 oktober 2019 - Stichtse Vecht stelt 500 bomen beschikbaar en wil hiermee inwoners stimuleren hun eigen tuin groen in te richten. Meer bomen en groene tuinen dragen bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Meer groen zorgt voor verkoeling bij warme dagen en neemt water op bij extreme regenval. Ook zorgt groen voor meer biodiversiteit in de leefomgeving. Inwoners, bedrijven, scholen en instellingen kunnen van 1 tot en met 31 oktober één gratis boom aanvragen bij de gemeente. Wees er snel bij, want op is op.

 • Merle Schweppe geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht

  1 oktober 2019 - Tijdens de raadsvergadering van 1 oktober heeft de gemeenteraad Merle Schweppe geïnstalleerd als kinderburgemeester. Na haar belofte om zich in te zetten voor de kinderen van Stichtse Vecht, kreeg zij de kinderambtsketen om haar schouders gehangen door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

 • Week tegen eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober

  27 september 2019 - Van 1 t/m 8 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Tijdens deze week is er aandacht voor eenzaamheid: wat is eenzaamheid en wat kun je er tegen doen? Eenzaamheid aanpakken begint met bewustwording en signalering, daarom zijn er tijdens deze week ook in Stichtse Vecht bijeenkomsten en lezingen.

 • Ook Stichtse Vecht gedwongen tot ingrijpende keuzes voor Programmabegroting 2020

  26 september 2019 - Het college van B&W heeft deze week de Programmabegroting 2020 aan de raad gestuurd. Net als in vele andere gemeenten laat de Programmabegroting van Stichtse Vecht een negatief begrotingssaldo zien van bijna € 600.000. Het college concludeert dan ook dat het bijstellen van haar ambities niet meer afdoende is. De Programmabegroting bevat daarom ingrijpende maatregelen die tot een stabiel financieel beeld moeten leiden. Het is nu aan de raad om hierover in gesprek te gaan en tot besluitvorming te komen.

 • FC Utrecht en gemeente Stichtse Vecht versterken samenwerking

  23 september 2019 - Ambassadeur van FC Utrecht Rob Zomer en wethouder Hetty Veneklaas van gemeente Stichtse Vecht spraken vandaag de intentie uit om meer te gaan samenwerken op maatschappelijk vlak. De al bestaande banden worden hiermee aangehaald en de samenwerking tussen de betaalde voetbalorganisatie en gemeente wordt versterkt. Rob overhandigde een vaantje en een shirt van FC Utrecht, met nummer 12 voor de ’12e man’. De gegraveerde glazen plaat volgt binnenkort.

 • Kinderburgemeesters uit hele land in Stichtse Vecht

  20 september 2019 - Op zaterdag 28 september 2019 staat gemeentehuis Goudestein in Maarssen op z’n kop. Dan vindt de vierde Landelijke Dag van Kinderburgemeesters plaats, een initiatief van KinderrechtenNU. Tijdens de dag praten 30 kinderburgemeesters met elkaar over kinderrechten, leren meedenken en je stem laten horen. Elke kinderburgemeester neemt een jeudgbeleidsmedewerker mee uit zijn of haar eigen gemeente.

RSS