Extra raadsvergadering op dinsdag 3 september

Home > Bestuur > Gemeentenieuws > Extra raadsvergadering op dinsdag 3 september

Extra raadsvergadering op dinsdag 3 september

22 augustus 2019 - Op dinsdag 3 september start het raadsseizoen met een bijzondere vergadering. Het profiel van de nieuwe burgemeester wordt besproken met de Commissaris van de Koning. Met deze vaststelling kan de burgemeestersvacature worden opengesteld. De vacature is ontstaan na het overlijden van burgemeester Marc Witteman. Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft eerder laten weten niet beschikbaar te zijn voor de functie. Eerder dit jaar konden inwoners en organisaties via een inwonersenquête aangeven, welke eigenschappen zij graag terug zien in de nieuwe burgemeester.

De vergadering wordt geopend met het afleggen van de ambtseed door de nieuwe, waarnemend gemeentesecretaris Frank Halsema. De huidige gemeentesecretaris Annette van Hussel heeft een functie aanvaard bij de gemeente Amsterdam.

Omdat de huidige griffier Jelle Hekman in februari 2020 met pensioen gaat, wordt op 3 september ook de profielschets voor een nieuwe griffier vastgesteld.

De agenda en vergaderstukken worden 10 dagen voor aanvang van de vergadering gepubliceerd.

U bent uiteraard van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het programma ‘Rondom de raad’ van de regionale televisiezender RTV Stichtse Vecht zal live verslag doen van deze vergadering via Ziggo kanaal 44 en Caiway kanaal 12. 

RSS