Gemeentenieuws

Home > Bestuur > Gemeentenieuws

Gemeentenieuws

 • Adviescommissie bezwaarschriften op 28 augustus

  20 augustus 2019 - De Adviescommissie bezwaarschriften maakt bekend, dat op de openbare hoorzitting van 28 augustus 2019, de volgende onderwerpen op de agenda staan:

  • 19:30 uur:
   Behandeling bezwaarschrift tegen een besluit van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht verzonden op 9 april 2019, waarbij een aanvraag voor een omgevingsvergunning is geweigerd
  • 20:05 uur:
   Behandeling bezwaarschrift tegen een besluit van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht verzonden 7 mei 2019, waarbij is medegedeeld is dat de bouwwerkzaamheden op het perceel Dorpsstraat 66 in Loenen aan de Vecht per direct moeten worden gestaakt  
  • 20:40 uur:
   Behandeling bezwaarschriften tegen twee besluiten van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht verzonden 9 april 2019, waarbij een een drank en horecavergunning en een exploitatievergunning is verleend voor De Proeverij VOF in Loenen aan de Vecht, Kerkstraat 5

  De vergadering wordt gehouden in Maarssen, Endelhovenlaan 1. Eventuele wijzigingen worden op de pagina agenda Adviescommissie bezwaarschriften vermeld.

 • Frank Halsema nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

  13 augustus 2019 - Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris Stichtse Vecht. Frank wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie. De unanieme voordracht van de selectiecommissie is hiermee overgenomen. De waarnemingsperiode duurt 1,5 jaar. 

  Burgemeester Van Mastrigt: ''Frank is een schot in de roos. Hij heeft aangegeven deze waarnemingsperiode als een kans te zien om het brede spectrum van het vak gemeentesecretaris te ontdekken. Graag biedt Stichtse Vecht hem die kans. We verwachten dat hij zijn nieuwe rol als eerste adviseur van het college met verve zal uitvoeren, net als de doorontwikkeling van de organisatie. Frank heeft veel gemeentelijke ervaring, een uitgebreid landelijk netwerk en kent onze regionale netwerken. Volgens ons gaat hij zich hier snel thuis voelen en zijn meerwaarde bewijzen. Namens het voltallig college feliciteer ik Frank en heet hem van harte welkom in onze organisatie.''

  Lees meer in het persbericht.

 • Voortgang werving gemeentesecretaris

  23 juli 2019 - Op de vacature voor gemeentesecretaris Stichtse Vecht hebben 24 personen gereageerd. Na selectie zijn er 6 personen voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd. Uiteindelijk is er één kandidaat overgebleven. In augustus volgt het afrondende gesprek, waarna we de naam van onze nieuwe gemeentesecretaris bekend maken.

 • Adviescommissie bezwaarschriften op 24 juli

  19 juli 2019 - De Adviescommissie bezwaarschriften maakt bekend, dat op de openbare hoorzitting van 24 juli 2019, de volgende onderwerpen op de agenda staan:

  • 19:30 uur: Behandeling bezwaarschriften tegen meerder besluiten van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht verzonden op   4 september 2018, 9 januari 2019 en 21 februari 2019, waarbij lasten onder dwangsom zijn opgelegd, perceel Mijndensedijk 53 in Nieuwersluis

  Eventuele wijzigingen worden vermeld op de pagina agenda Adviescommissie bezwaarschriften.

 • 3 kandidaten voor functie kinderburgemeester Stichtse Vecht

  12 juni 2019 - Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht, voor de periode 2019 – 2020. Het gaat om Merle Schweppe, Irene Tennekes en Ole Roelofs. Wethouder Hetty Veneklaas, voorzitter van de jury, maakte de namen van de genomineerden bekend.

 • Verlagen snelheid N230: motie aangenomen, onderzoek volgt

  20 februari 2019 (UPDATE) - Wethouder Linda van Dort sprak op 28 januari de commissie milieu, mobiliteit en economie van Provincie Utrecht toe. Hiermee gaf zij namens het college uitvoering aan het collegewerkprogramma, waarbij we de de ontwikkelingen van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) en de aansluiting N230/A2 op de voet volgen. We doen er alles aan binnen onze macht om de nadelen te beperken. Zo maken we ons hard voor de inwoners van Stichtse Vecht. De volledige inspreektekst van wethouder Van Dort kunt u nalezen.

 • Bijzonderheden laatste raadsvergadering burgemeester Witteman

  12 juli 2018 - Burgemeester Marc Witteman zat dinsdagavond voor de laatste keer de gemeenteraad voor. Hij gaat eind van de maand met ziekteverlof. Op het einde van de vergadering werd hij toegesproken door waarnemend raadsvoorzitter Rob Roos en kreeg hij de gemeentepenning van wethouder Jeroen Willem Klomps.

RSS